• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2024

12:31

Jevtić: Nikada nećemo zaboraviti 17. mart 2004, u Štrpcu otac i sin ubijeni na kućnom pragu

ATAIMAGES

Politika

Jevtić: Nikada nećemo zaboraviti 17. mart 2004, u Štrpcu otac i sin ubijeni na kućnom pragu

Podeli vest

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić položio je venac na spomen obeležje ubijenim meštanima Dobrivoju i Borku Stoliću koji su ubijeni 17. marta 2004. godine na kućnom pragu u selu Drajkovce.

Jevtić je, u prisustvu opštinskog rukovodstva položio venac na spomen obeležje koje se nalazi u dvorištu crkve Sveti Jovan, u Štrpcu koje je posvećeno pripadnicima vojske, policije i civilima ubijenim tokom ratnih sukoba na tzv. Kosovu.

Podsetio je da su na današnji dan pre dve decenije ubijeni otac i sin Dobrivoje i Borko Stolić i poručio da nikada neće zaboraviti ono što se desilo 17. marta 2004. godine.

- Dve decenije od ubistva Dobrivoja i Borka Stolića se danas navršava. Dve decenije od pogroma koji je za cilj imao etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. Danas smo ovde da odamo počast i da poručimo da nikada nećemo zaboraviti ono što se desilo 17.marta 2004. godine - rekao je Jevtić.

- Ubijeno je osmoro Srba, ovde u Štrpcu otac i sin Dobrivoje i Borko Stolić. Širom Kosova i Metohije porušeno je i oskrnavljeno na desetine svetinja, srpskih kuća i sve ono što smo mogli da gledamo na slikama koje su tih dana i nakon 17. marta dolazile. Ovo je i trenutak kada moramo da kažemo da oni koji su juče govorili da se 17. marta desio miran protest da im poručimo da su na taj način još jednom pucali u sve ubijene i ranjene Srbe - rekao je Jevtić.

- Mi ćemo se tome odupreti, i na ovaj dan danas pozivamo i poručujemo međunarodnoj zajednici da ne dozvoli da se opet desi ono što se desilo 2024. godine to nikako ne sme da se ponovi, ali da ne dozvoli da se tihi pogrom bez ispaljenog metka etnički čisti jedan narod na ovom prostoru - istakao je Jevtić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jevtić: Situcija za Srbe na KiM nikada teža, danas razgovor s ljudima iz Donje Bitinje!
Politika

Jevtić: Situcija za Srbe na KiM nikada teža, danas razgovor s ljudima iz Donje Bitinje!

Situacija za srpski narod na Kosovu i Metohiji (KiM) je teža nego ikada, a pucnjava u selu Donja Bitinja u Štrpcu, na Zadušnice 9. marta posledica je ranijih nepostupanja pravosudnih organa koji nisu delovali na ranije napade na Srbe, kao što je bio slučaj pucanja na Miloša i Stefana Stojanovića na Badnji dan 2023. godine, izjavio je danas predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.

11.03.2024

09:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija