• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.05.2023

17:14

Sukob Kurtijevih terorista i Srba, pokušali da uvuku KFOR, Vučić se obratio i pozvao međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu

Informer

Politika

Sukob Kurtijevih terorista i Srba, pokušali da uvuku KFOR, Vučić se obratio i pozvao međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu

Podeli vest

Veliki broj pripadnika Kfora sa opremom za razbijanje demonstracija raspoređen je od jutros u blizini opštinskih zgrada u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Iza njih nalaze se jake snage kosovske policije koje ne dozvoljavaju okupljenim Srbima da priđu zgradama.

Više stotina Srba okupljeno je ispred opštinskih zgrada na severu Kosova i traže povlačenje kosovske policije i novoizabranih gradonačelnika Albanaca, Srbi na lokalnim izborima nisu učestvovali i odbijaju da prihvate albanske predstavnike na vlasti u opštinama gde Srbi čine više od 95 odsto stanovništva.

20.00 Predsednik Srbije obraća se građanima iz Predsedništva

Predsednik govori o situaciji na KiM. Više o tome pročitrajte OVDE.

18.50 Vučić se obraća javnosti 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se u 20 časova građanima povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

 

 

- Na trenutnu situaciju sam upozoravao danima, ali, na žalost, nije imao ko da čuje. Poslednji put ponavljam i molim međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu - napisao je predsednik na Instagramu.

18.30 Srbinu se bore za život

Doktor Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici izjavio je da se ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo više od 50 građana sa povredama od šok bombi, gumenih metaka i bojeve municije, nakon što su okupljene Srbe u Zvečanu napali pripadnici tzv. kosovske policije.

Jedan muškarac je trenuno u operacionoj sali i lekari mu se bore za život. On, prema našim informacijama, ima prostrelnu ranu u predelu karlice.

16.55 Policija puca iz vatrenog oružja

Pripadnici tzv. kosovske policije pucaju iz vatrenog oružja.

16.45 U Zvečanu bačeno oko 30-ak šok bombi

Narod se ne razilazi. Predstavnike Srpske liste koji su bili sa građanima pripadnici Kfora vukli su kako bi ih uvukli u svoj "prsten". Sanitetska vozila u centru pružaju prvu pomoć ljudima koji su povređeni od suzavaca. Situacija je izuzetno napeta.

15.40 Sutra ponovo okupljanje građana u Zubinom Potoku

Meštani Zubinog Potoka koji su se rano jutros okupili ispred zgrade opštine kako bi sprečili nelegalno izabranog gradonačelnika da zauzme opštinu, počeli su da se razilaze. Oni su i za sutra najavili okupljanje, uz poruku da će biti ispred zgrade opštine svakog dana dok pripadnici kosovske policije ne napuste ovaj objekat.

Foto: Kosovo onlajn

14.12 Milović: Čekamo odgovor na zahtev da se ROSU povuče 

Dragiša Milović rekao je da su on i potpredsednik Srpske liste Igor Simić imali korektan razgovor sa komandatnom Kfora za region sever i da sada čekaju odgovor na zahtev da se ROSU povuče iz zgrada opština na severu.

14.29 U Zvečan je stigao i komandant regionalnih snaga Kfora 

U Zvečan je stigao i potpukovnik Šits, komandant Kfora za region Istok. On trenutno razgovara sa bivšim gradonačelnik Dragišom Milovićem i potpredsednikom Srpske liste Igorom Simićem.

14.10 Srbi u Zvečanu pevaju specijalcima "Izađi mala"

Okupljeni Srbi u Zvečanu otpevali su pesmu "Izađi mala" koja je bila namenjena specijalcima kosovske policije koji se trenutno nalaze unutar zgrade opštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cedomir

pre 11 meseci

Van svake pameti, ovim napadom vreme pregovora je završeno.

Gavra

pre 11 meseci

Do kad vise nas narod da gine na KiM? Šta se ovo desava?

Cedomir

pre 11 meseci

Mir nam je imperativ, ali ne po svaku cenu. Jezive scene se dešavaju u Zvecanu. Ne smemo samo da budemo nemi posmatraci. Moramo zaštiti nas narod na KiM.

Jeca

pre 11 meseci

Bruka i tuga sta KFOR radi nasem narodu,osudjujem nasilje dokle viseeee????

ivana

pre 11 meseci

Zašto Kfor ne štiti Srbe nego ih napada? Sramotno. Sada su se konacno ofirali zasto su tamo.

Oči

pre 11 meseci

I ovo je KFOR za interes svih gradjana. Tuče baca bombe i suzavce okupljenim Srbima. Kakvi Albanski gradonačelnici , ko ih želi , imaju pravo da protestuju a ne da ih biju i bacaju suzavce i tuču.

joka

pre 11 meseci

Borba Srba za osnovna ljudska prava sigurno nece prestati! Sramota šta rade Srpskom narodu

ivana

pre 11 meseci

Ne tuče samo nego i puca, jezive scene iz Zvečana. Ovo je kap koja je prelila čašu. KFOR je prekršio svoje nadležnosti.

uros

pre 11 meseci

Moramo se zaštiti od zlotvora, koji naš narod zajedno sa Kurtijem maltretiraju.

pera

pre 11 meseci

Kako ih nije samo sramota da diraju nevini narod. Medjunarodna zajednica pokazuje pravo lice, pomažu Kurtiju, da okupira sever Kosova.

Esa

pre 11 meseci

Sta radi "Srbija protiv nasilja" ide li u Zvecan

tina

pre 11 meseci

Nasilnici,ostavite Srbe na miru. Oni nisu ništa krivi.A KFOR kobajagi treba da održava mir i sigurnost svih, Kvinta ćuti ne reaguje, Kurti nastavlja sa terorisanjem.

rade

pre 11 meseci

To radi isti onaj KFOR koji je dole na KIM neutralan? Bednici ništa im sveto nije.Šta čeka naša vojska?

olja

pre 11 meseci

Evropa o ovome ćuti, da je obrnuta situacija ceo svet bi znao i Srbi bi bili sejači zla.Nevidjen skandal KFOR treba da štiti Srpski narod

dana

pre 11 meseci

Kršenje sporazuma nasa vojska ima pravo da se vrati na Kosovo i Metohiju i zastiti nas narod! Toliko o tome da su neutralni.

iva

pre 11 meseci

Hoće li neko da se oglasi od evropskih i svetskih zemalja i stane na stranu Srpskog naroda na KiM!Naša vojska treba da reaguje .

kiki

pre 11 meseci

Kfor treba da štiti ljude ne da ih napada. Jadni ljudi sta im rade,Kurti samo hoce sukob

mara

pre 11 meseci

Da li je ovo demokratija o kojoj NATO priča? Vreme je da se okupator porazi i izbaci napolje.

Cedomir

pre 11 meseci

Nadajmo se da će razum prevladati, da ćemo uspeti da sačuvamo mir.oramo po svaku cenu zaštiti nas narod.

elezovic

pre 11 meseci

SMRT OKUPATORIMA !!! SMRT EVROPI !!! ZIVELA SRBIJA !!!

Čiča Avalski

pre 11 meseci

Evo pravog posla za ekipu novaka nedića - pravac Kosovo !!

Jelena

pre 11 meseci

Pa Kfor ne može i ne sme na silu Srbe da uvlači u njihove zone. Ne dajte se braćo Srbi.

Jelena

pre 11 meseci

Albanska policija je započela ove stravične sukobe. Srbi su bili goloruki.

Maja

pre 11 meseci

Ne dajte se braco Srbi,Bog i Bozija pravda su uz vas!

Jela

pre 11 meseci

Jasna je namera zlikovca Kurtija da izazove rat na KiM i protera Ssrbe sa svojih ognjišta. Napadaju Srbe i optužuju ih da su oni krivi.

Deki

pre 11 meseci

Nas narod je jak i hrabar, verujemo da ce se izboriti! Odbranicemo nas narod!

Saruman

pre 11 meseci

Kurti čini sve da izazove rat.On drugačije ne zna .

Sanja

pre 11 meseci

Srbija daje sve od sebe da zaustavi teror Kurtijevih jurišnika na nenaoružani srpski narod na Kosovu i Metohiji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija