• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2023

18:41

(VIDEO) Hrvatski neonacista peva pesmu o klanju Srba i veliča zločine NDH! Osvanuo snimak ustaškog orgijanja

printscreen

Politika

(VIDEO) Hrvatski neonacista peva pesmu o klanju Srba i veliča zločine NDH! Osvanuo snimak ustaškog orgijanja

Podeli vest

Velimir Bujanec, kojeg hrvatski sajt Indeks predstavlja kao neonacistu osuđenog zbog plaćanja prostitutke kokainom, snimljen je kako peva ustaške pesme.

Snimak je, po svemu sudeći, kao prenos uživo na Facebooku objavio muškarac koji je te večeri bio s Bujancem u društvu. Ne zna se kad je tačno snimak nastao.

- Oj ustaše braćo mila duboka je voda Drina - pevao je neonacista Bujanec s dvojicom muškaraca. Ubrzo voditelj desničarske TV emisije, koji u tim trenucima otežano govori, obraća se u kameru i govori: "Ako misle neki da nećemo pevati jer će ono ku*vino kopile Babić... Sad za njega.

Potom Bujanec započinje pesmu koja veliča klanja u logorima zločinačke i kvislinške NDH.

- Jasenovac i Gradiška Stara, Jasenovac i Gradiška stara - peva u intimnom zagrljaju s dvojicom drugova.

Pa daje upute jednom od njih da kaže "Veljinih mesara" umesto "Maksovih mesara" u delu o klanici Srba u Čapljini.

Ovde je teško oceniti da li Bujanec misli na sebe (Velimir - Velja) ili je, dok peva pesmu o klanju Srba, inspirisan Veljom Nevoljom. Kako god bilo, dvojica Bujančevih prijatelja spremno prihvataju upute.

- To je kuća Veljinih mesara, to je kuća Veljinih mesara - čuje se još na snimku.

Pesma o klanju ljudi u ustaškim logorima

O kakvoj se pesmi radi, najbolje pokazuje njen tekst:

Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini klanica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj, Neretvo, teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slaviti partizani
Ko je reka, je*a li ga ćaća, da se Crna legija ne vraća

Sjajna zvezdo iznad Metkovića, sjajna zvezdo iznad Metkovića
Pozdravi nam Antu Pavelića.

(Naknadno je dodato: Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju. Oj, Račane, je*a ti pas mater, i onome ko je glasa za te.)

Jure Francetić i Maks Luburić, koji se spominju u pesmi bili su zloglasni krvnici ustaškog režima odgovornog za smrt velikog broja civila - Srba, Jevreja, Roma, Hrvata i drugih, i izdaju Hrvatske.

Pogledajte snimak ustaškog orgijanja!

Neonacista koji kokainom plaća usluge prostitutki, firma mu završila u stečaju

Velimir Bujanec u mladosti je znao da pozira u nacističkoj uniformi (što je puno godina kasnije pravdao - maskenbalom), a mučilo ga je to što je teško, kako je objasnio 1996. u Nacionalu, "u Hrvatskoj pronaći devojku koja će ići na misu za poglavnika i NDH".

Ali zato je 2013. pronašao prostitutku kojoj je seksualne usluge plaćao kokainom. Bujanec je osuđen jer je prilikom susreta s prostitutkom Sanelom M. od juna do oktobra "u najmanje pet navrata koji su se odvijali jednom mesečno u hotelskoj sobi hotela Vila Tina, gde mu je ona uz novčanu naknadnu pružala seksualne usluge, davao joj da konzumira po jedan gram kokaina", ali i jer je u septembru 2013. godine, na njeno traženje, pribavio veće količine raznih vrsta droga "u cilju da na takav način plati seksualne usluge".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija