• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.08.2023

16:07

Prošlo deset godina od Briselskog sporazuma - Brnabić: ZSO još nije formirana!

tanjug.rs

Politika

Prošlo deset godina od Briselskog sporazuma - Brnabić: ZSO još nije formirana!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas s kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Tarnerom, sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, saopšteno je Vlade Srbije.

 

Foto: tanjug.rs

 

 

Premijerka je pozdravila dinamičan politički dijalog sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i dodala da je naša zemlja posvećena daljem unapređenju odnosa, posebno u oblasti telekomunikacija, IT  usluga i infrastrukturnim projektima, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti i da se zato ulažu veliki napori za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Ona je naglasila da je prošlo deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, a da Zajednica srpskih opština još uvek nije formirana. 

Premijerka je istakla da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu i dodala da je cilj Srbije otvaranje Klastera 3.



Kongresmen Tarner je naglasio da veoma ceni napore Srbije u održavanju mira i stabilnosti u regionu.

Tarner je istakao da saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja daje snažan podsticaj odnosima dveju država, a posebno pozitivno se osvrnuo na vidljiv ekonomski napredak Srbije tokom poslednjih godina. 

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, zaključuje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija