• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2023

08:20

Predsednik poželeo đacima srećan polazak u školu! Vučić u OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" (VIDEO)

Tanjug/ Zoran Žestić

Politika

Predsednik poželeo đacima srećan polazak u školu! Vučić u OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jutros, povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Beogradu u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara.

Obilasku su prisustvovali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Predsednik je upitao decu da li im još nešto nedostaje, a mališani su se našalili da im je potrebna klima u svakoj učionici, akvarijum, ali i bazen. Predsednik je naglasio da mogu dobiti akvarijum ako budu vodili računa o ribicama, ali i da će škola dobiti staklene panoe koji im nedostaju.

Foto: printskrin/pink

 

Đaci su priredili bogat sadržajni program praćen pesmama i koreografijama.

Učenici su pozdravili predsednika Vučića i sve prisutne, zahvaljujući što će ovu školsku godinu započeti u novoj i renoviranoj zgradi.

Foto: printskrin/pink

 

Predsednik je obišao biblioteku ove osnovne škole i podsetio da su na ovoj školi bile samo dve male rekonstrukcije od 1969. godine.

Vučić se zatim pozdravio sa đacima prvacima koji su ga dočekali oduševljenim uzvicima i poželio im da budu odlični đaci, vredni i marljivi kako bi postigli sve što požele.

 

Direktor je rekao da svaka učionica ima projektor i interaktivnu tablu.

Učiteljica je izjavila da su i zaposleni i roditelji jako zadovoljni novom zgradom i kaže da je vredelo što je uloženo. Pohvalila je mališane koji su se dugo pripremili za program. 

 

 

Predsednik je naglasio da su deca koja pohađaju ovu školu većinom iz Krajine i da mu je drago što su u programu koji su đaci priredili video nošnju iz tog kraja.

Prvi školski dan u OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" započeo je intoniranjem himne "Bože pravde".

Nakon ove posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će otići u obilazak Lovćenca, Subotice i Palića.

Foto: printskrin/pink

 

Ispred škole od danas stoji policija, što je novina od ove školske godine za sve škole u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija