• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

13.09.2023

07:07

Šiptari ne žale pare za koljače Srba: Priština dala 5.485.800 evra za odbranu terorista OVK

printscreen

Politika

Šiptari ne žale pare za koljače Srba: Priština dala 5.485.800 evra za odbranu terorista OVK

Podeli vest

Lažna država 'Kosovo' sa takozvanim 'premijerom' Aljbinom Kurtijem na čelu samo u prvih osam meseci ove godine iz budžeta je isplatila tačno 5.485.800 evra za odbranu terorista OVK kojima se u Hagu sudi za zločine protiv Srba i 'nelojalnih' Albanaca!

Prištinski mediji prenose, ukupan planirani iznos novca koji Kurtijeva 'vlada' planira da odvoji za odbranu zločinaca premašuje sedam miliona evra!

Prema ovim podacima, najviše para dobili su advokati Jakupa Krasnićija, 1.100.000 evra.

Zastupnici Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija dobili su po 880.000 evra, dok je na odbranu bivšeg 'kosovskog predsednika' Hašima Tačija do sada utrošeno 821.820 evra.

Za Pjetra Šalju potrošeno je 675.000 evra, Saljiha Mustafu 484.000 evra, dok je Hisni Gucati koštao Prištinu 363.000 evra. Nasim Haradinaj je na poslednjem mestu, za njegovu odbranu isplaćeno je 'tek' 282.000 evra.

Štite krvoloke

Foto: Privatna arhiva

 

 

Komentarišući ove podatke, Danijela Vujičić, poslanica SNS sa KiM i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO), kaže da lažna država ne štedi novac kojim će pokušati da sakriju i unište dokaze monstruoznih zločina u pokrajini i na kraju oslobode zločince.

Foto: Fotoilustracija/printscreen

 

 

- Veličanjem terorističke organizacije OVK jasno je da Priština nije i ne planira da raščistiti sa prošlošću, prizna zločine i na adekvatan način kazni one koji su činili strašne zločine nad Srbima. Međutim, nema tih para koje mogu izbrisati srpsku krv i patnju, koje će izbrisati trag krvave benkice pronađene u Klečki. Ta lažna tvorevina koja glumi državu nastala je na zločinima i zato sada brane svoje zločince. Veliki je ulog njihov pokušaj prikrivanja šiptarskih krvoloka, ali ako postoji pravda, ovo neće proći. Ne mere se srpske žrtve brojem nula njihovih novčanica - ističe Vujičićeva.

Prljav novac

Advokat Svetozar Vujačić ocenjuje da za Prištinu nijedna cena nije velika jer ovim novcem brane teroriste koji su, uz podršku zapadnih moćnika, stvorili lažnu državu.

- Zaista se nadam da im ovi silni milioni neće pomoći u zataškavanju istine. Lažna država nema ni jedan jedini evro koji je legalan, tamo ne radi ništa, tamo nema nijedne fabrike, već samo droga i oružje. Kako do sada ide slučaj u Hagu i kako stvari stoje, mislim da oni nemaju šanse da budu oslobođeni. Džabe i pare i lobisti i to što Klinton ima spomenik u Prištini, sve to mora da padne u vodu. Elementarna logika na to upućuje - uveren je Vujačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija