• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANKOVIĆ

16.08.2023

06:31

Sa njima Srbi na KiM imaju posla: Kurti i 'ministar policije' u zagrljaju sa narko-dilerom!

printscreen/lajmet

Politika

Sa njima Srbi na KiM imaju posla: Kurti i 'ministar policije' u zagrljaju sa narko-dilerom!

Podeli vest

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja, takozvani 'ministar policije' i njegov najbliži saradnik, koji u svakoj prilici optužuju Srbe sa severa Kosova i Metohije da su kriminalci, fotografisali su se sa narko-dilerima!

Kurti i Svečlja uslikani su sa Besnikom Mujecijem (40), odbornikom 'Samoopredeljenja' u parlamentu Prištine, koji je uhapšen u Tirani zbog šverca 11.400 doza 'ekstazija' vrednih više od 400.000 evra i manje količine kanabisa!

Kako je saopštila albanska policija, osim Mujecija, priveden je i Mithat Ramadani (30) iz Prištine, kao i Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Danijel Avdija (26), svi iz Tirane. Svi su mesecima bili pod istragom, a sumnja se da su drogu švercovali duže vreme.

Pali u Tirani

Foto: printscreen/lajmet

 

 

Istragom je utvrđeno da je ova kriminalna grupa, koristeći turističku sezonu, pošiljke sa drogom organizovala autobuskim linijama Priština-Tirana.

Kada su pošiljke stigle u Tiranu, iznajmljenim automobilima su transportovane u druge gradove, uglavnom na obali države.

Mesta za razmenu bila su određena javna mesta sa mnogo ljudi. Tokom akcije hapšenja zaplenjeno je i vozilo i pet mobilnih telefona.

Nakon ovog hapšenja oglasio se lider PKK Berat Rukići, koji je objavio fotografiju Mujecija sa 'ministrom policije' u Prištini Dželjaljom Svečljom.

Foto: printscreen/lajmet

 

 

- Trafikant i njegova bliskost sa onim ko treba da se bori sa trgovcima (ministrom). Ne zaboravimo činjenicu da se saobraćaj odvijao sa KiM u pravcu Albanije. Gde ide 'Samoopredeljenje'? - zapitao je Rukići.

Komentarišući sve ove navode, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da Svečlja na sve načine, bez dokaza, kriminalizuje Srbe na severu KiM, dok potajno grli narko-dilere iz 'Samoopredeljenja'.

- Sada je mnogo jasnije pod kakvim je uticajem vodio akcije protiv Srba i Srpske liste i prevrtao Euleksova vozila - rekao je Petković.

Foto: Masha Bandjur

 

Danijela Vujičić, poslanica SNS sa KiM i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, ističe da odavno znamo da zdrav razum ne bi činio ono što Kurti radi Srbima na severu KiM jer savete prima od narkomana.

- Svečlja Srbe hapsi i naziva kriminalcima na severu, a svoje narko-dilere u narko-stranci grli. Sada nam je jasno kakve poteze šmrčete - poručuje Vujičićeva.

Sve za pare

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji, gostujući na Informer TV, ocenio je da je ovo Kurtijev očajnički pokušaj da politički preživi do kraja svoje vladavine.

Foto: Masha Bandjur

 

 

- I ja bih se grlio sa nekim ko mi da pola miliona evra. Još veći skandal je bio kada je 'vlada' Aljbina Kurtija ukrala pare za robne rezerve. Pošto srpska pšenica, navodno, ne valja, naručili su ulje iz Poljske. To je najveći skandal njegove 'vlade', možda veći od ovog fotografisanja sa narko-dilerom, jer to ulje nikada nije stiglo na Kosovo. Kurti mora da izazove neki incident kako bi sve ovo sakrio, samo bih voleo da taj incident ne bude prema Srbima na Kosovu i Metohiji - upozorio je Beriša.

Svečlja optužen, ali nije bio osuđen

Dželjalj Svečlja, kako smo ranije pisali, pre deset godina je na nasilnim protestima u Prištini zajedno sa nekolicinom stranačkih aktivista pripadnike tzv. 'kosovske policije' gađao kamenicama, staklenim flašama, pirotehničkim sredstvima, bojom i raznim drugim predmetima, usled čega su četiri 'policajca' povređena. Iako je protiv njega podneta krivična prijava, Svečlja do dana današnjeg zbog svojih nedela nije proveo ni minuta u pritvoru.

Izbegavao je suđenje, da bi potom nastupila apsolutna zastarelost.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija