• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2023

12:52

Kurti otvoreno krši sporazume i krivi Tačija - Zapad sa druge strane sve to prećutno odobrava

AP/printscreen

Politika

Kurti otvoreno krši sporazume i krivi Tačija - Zapad sa druge strane sve to prećutno odobrava

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da je njegov prethodnik Hašim Tači obećao da neće slati takozvane KBS snage na sever KiM bez dozvole NATO, ali da „granica mora biti zaštićena“, prenosi Koha Kurtijevo pravdanje za upade na sever sa svojim uniformisanim teroristima

Kurti je ocenio da je takvo Tačijevo obavezivanje ostavilo vakuum na severu pokrajine, pa da s tim u vezi privremene prištinske vlasti pojačavaju saradnju sa međunarodnim saveznicima.

- Naša budnost i spremnost za sever dokazana je od prvog dana naše vlade. Jednostrana obaveza NATO-u jednog od mojih prethodnika da ne dozvoljava KBS da uđe na sever je jedno, ali naša granica mora biti zaštićena. Ovaj vakuum koji postoji mora da se popuni i u vezi s tim pojačavamo saradnju sa našim međunarodnim saveznicima i trupama Kfora. Srbija mora biti kažnjena jer svaki put kada nije kažnjena ponavlja zločine - rekao je Kurti, na šta nema reakcije niti Kfora, niti Euleksa, ni međunarodne zajednice iako tedrorista otvoreno priznaje da krši sve sporazume, a samim tim poručio i da mu se to može.

On je ponovio optužbe na račun Srbije u vezi s poslednjim sukobima na severu KiM i kako je rekao, „činjenice već dokazuju da Srbija sponzoriše terorizam na severu“.

Prema sporazumu koji su u Prištini 2013. godine potpisali Hašim Tači i generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen precizira se da bilo koje vojne formacije iz Prištine ne mogu delovati u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, bez odobrenja komandanta Kfora.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija