• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.10.2023

13:47

Vesiću priznanje "Počasni građanin Ćuprije" za doprinos razvoju opštine

Zoran Sinko

Politika

Vesiću priznanje "Počasni građanin Ćuprije" za doprinos razvoju opštine

Podeli vest

Skupština opštine Ćuprija, na Dan oslobođenja grada, svoje najvrednije priznanje - titulu počasnog građanina dodelila je ministru građevinarstava, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću, za veliki doprinos razvoju te opštine, kroz realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata

Ministar Vesić je u video obraćanju odbornicima zahvalio na priznanju, navodeći da ga doživljava kao nagradu celom Ministarstvu i Vladi Srbije za sve što su uradili za Ćupriju, ali i kao obavezu da i dalje pomažem tu opštinu. 

Najavio je nove projekte u Ćupriji,  među kojima su radovi na putevima, mostovima, ali i izgradnja industrijske zone koja će se prostirati na 700 hektara i bić3 najveća industrijska zona južno od Beograda.

Kada je reč o državnim putevima, Vesić je pomenuo rehabilitaciju puta Ćuprija-Despotovac, dužine 21 kilometar, ali i dodao da su počeli radovi na rehabilitaciji puta Paraćin-Ćuprija dužine 3,5 kilometara, odnosno Zmič-Ćuprija, kao i radovi na rehabilitaciji puta Ćuprija-Supska-Krušar, dužine 11 kilometara.

Najavio je i radove na bulevarskom ulazu u Ćupriju sa autoputa, od Spomenika knezu Lazaru do Lidla, sa kružnim tokom od 0,5 kilometara za šta, kako je rekao, opština Čuprija radi projekat, a do kraja godine će se početi i sa radovima.

Vesić je naveo da će se raditi i rehabilitacija državnog puta Gilje-Ostrikovac-Jovac-Dvorica dužine sedam kilometara i dodao da se trenutno radi projektna dokumentacija, a da će se čim bude završena početi sa izvođenjem radova.

Istakao je i da je Ćuprija u okviru projekta "Čista Srbija" uradila dobar posao, izradila tehničku dokumentaciju, pribavila građevinske dozvole za izgradnju kanalizacione mreže u naseljima Terekovo i Minelovo, u ulicama Mutapova i Dimitrija Tucovića, ukupne dužine oko šest kilometara i vrednosti 1,3 miliona evra. Ti radovi biće deo narednih faza projekta "Čista Srbija".

Napomenuo je da će kompletna kanalizaciona mreža, koja će u okviru tog projekta biti izgrađena a teritoriji Ćuprije, biti duga 146 kilometara, sa dva kolektora.

Vesić je rekao da će u okviru izgradnje brze pruge Beograd-Niš, koja počinje da se radi do kraja naredne godine, biti uređena nova železnička stanica u Ćupriji, koja nije bila predviđena projektom, ali je sada deo projekta zahvaljujući insistiranju rukovodstva opštine, kao i da će građani Ćuprije brzim vozom do Beograda stizati za 30 minuta.

- Imamo planove i kada je u pitanju stara stanica. Veoma je značajna i industrijska zona u Dobričevu čija će površina biti 700 hektara. To će biti najveća i industrijska zona južno od Beograda - rekao je Vesić. 

Što se tiče mosta na Velikoj Moravi, Vesić je rekao da je Vlada Srbije ratifikovala sporazum sa Španijom i dodao da je španska firma koja je nominovana od strane španske vlade uradila tehničku dokumentaciju, da je pripremljena finansijska ponuda, te da će vrednost tog mosta biti oko 45 miliona evra.

Osim tog, u okviru zajedničkog sporazuma između vlada Srbije i Španije radiće se i most u Bačkoj Palanci, dodao je Vesić.

- Biće tu još stvari koje će se raditi u Ćupriji među kojima je i ritejl park u industrijskoj zoni tako da će građani Ćuprije u svakom slučaju osetiti korist od svega što se dešava u Srbiji - ubrzane izgradnje infrastrukture, puteva i železnica, dolaska stranih investicija - rekao je Vesić.
 
Istakao je da se sve to dešava jer je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade da se Srbija saobraćajno poveže i da svi ljudi dobro žive od svog rada u mestima u kojima se nalaze.

- Ćuprija je svakako jedna od naših najznačajnijih opština i želim još jednom da zahvalim na nagradi koju su mi uručili i koja me obavezuje da i dalje pomažem tu opštinu. Ali, to i jeste politika naše vlade - da se svaka opština pomaže i da sve građanke i građani, bez obzira gde žive na teritoriji Srbije, osete kako se država razvija i da imaju bolji kvalitet života jer se na kraju svaka politika svede na jedno, a to je da građani žive bolje danas nego što su živeli juče, a da sutra žive bolje nego danas. To je politika koju sprovodimo - zaključio je Vesić u obraćanju.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić je, obrazlažući odluku, istakao da je ministar Vesić s pravom dobio priznanje počaanog građanina.

- Razlog je jednostavan. Za nešto više od sedam godina, koliko sam obavljao funkciju predsednika opštine, uvek su kontakti u ministarstvima i razgovori sa ministrima bili složeni. Prvi put posle mnogo godina, u razgovoru sa ministrom Vesićem osetio sam da je njegov pristup drugačiji, da on i ja rešavamo isti problem, da smo u tome partneri, a ne rivali - rekao je Erić.

Dodao je da je ministat Vesić poptuno neposredno pristupio svima na lokalu, bio je inicijator, a ne onaj koji je nešto trebao da prihvati ili odbije. 

- U razgovorima oko trase brze pruge Beograd-Niš sam je inicirao neka rešenja, predlagao načine kako da neke probleme rešimo... Mnistar Vesić je u jednom posebno važnom ministarstvu postavio način rada i razmišljanja koji svima nama širom Srbije u mnogome olakšavaju rad. Ćuprija se za njegov doprinos zahvalila priznanjem počasnog građanina. Zaslužio je - poručio je Erić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija