• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo, Informer.rs

01.11.2023

08:01

Ko je Radomir Lazović? Hoće da bude premijer Srbije, a uzimao pare od Kurtijevog zamenika

Printscreen

Politika

Ko je Radomir Lazović? Hoće da bude premijer Srbije, a uzimao pare od Kurtijevog zamenika

Podeli vest

Predvodnik opozicione liste na predstojećim izborima dobijao je novac od Hakija Abazija, doskorašnjeg zamenika tzv. premijera lažne države, kako bi radio protiv interesa Srbije

Lider SSP Dragan Đilas odlučio je da poslanika Radomira Lazovića, večitog studenta na Poljoprivrednom fakultetu, kandiduje za premijera Srbije. A taj čovek koji se našao na prvom mestu na takozvanoj opozicionoj izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ dobijao je novac od Hakija Abazija, doskorašnjeg zamenika Aljbina Kurtija da radi protiv Srbije.

Lazović koji sada hoće na čelo Vlade je u vreme dok je bio vođa protesta „Ne davimo Beograd“ preko svog udruženja „Mikro Art“ uzimao je pare od Abazija koji je u tom momentu bio direktor „Rokfeler fondacije“ za Zapadni Balkan.

On je tako debelo naplaćivao demonstracije koje je protiv vlasti, navodno u ime naroda, organizovao pokušavajući da napravi neku revoluciju na ulici.

Dokumentacija do koje smo došli pokazuje da je Patkar (nadimak dobio po žutoj patki koja je bila simbol protesta koje je organizovao) novac koji njegovo udruženje dobijalo od albanskih lobista i ostalih stranih fondacija dodeljivao sam sebi, preko ugovora o delu koje je potpisivao i kao poslodavac i kao zaposleni!

Iz papira se vidi da je potpisao ugovor o delu sam sa sobom, odnosno sa svojim udruženjem „Mikro Art“, na osnovu kojeg je samo na jednom projektu zaradio 192.000 dinara.

Da bruka bude veća, Lazović u ovom dokumentu čak i navodi da je predmet ugovora osmišljavanje i administriranje projekta „Ne davimo Beograd“?! Time je pokazao da mu nije padalo na pamet da skriva da proteste protiv Beograda na vodi direktno finansiraju albanski lobisti i fondacije koje decenijama unazad rade protiv Srba i Srbije!

Pitanje je kako bi neko s takom biografijom i sklonostima mogao da vodi računa i nacionalnim interesima Srbije i celovitosti zemlje. Odgovor se sam nameće. Nikako.

Komentarišući ova naša saznanja, Mario Spasić, generalni sekretar Antikorupcijskog saveta Transparentnost, za Alo! kaže da je jasno koliko bi bilo loše za građane kada bi se vlasti domogli Lazović i ekipa.

- Srbija je imala i previše iskustva s tim opskurnim likovima koji primaju pare iz inostranstva i ne zna se čije i kakve interese sprovode. Imajući u vidu da je Lazoviću jedini program diskreditacija države Srbije, onda je jasno da je dobro plaćen iz inostranstva i od novca za čije poreklo ne postoji dovoljno transparentnih dokaza. Imajući sve to u vidu, jasno je da Lazović i kompanija predstavljaju političke poltrone gazdama od ko zna gde - navodi Spasić.

Šta je po zanimanju Radomir Lazović?

Radomir Lazović takođe ima svojevrsno lutajuće zanimanje. On je kao svoje zanimanje na listi koalicije „Moramo“ naveo dizajner / radnik u kulturi. Završio je Devetu gimnaziju, a ne dizajnersku srednju školu.

U svojoj biografiji sam kaže „završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je studirao Poljoprivredni fakultet“. Iz ovoga je jasno da je Lazović završio srednju školu - gimnaziju, i da nije završio Poljoprivredni fakultet. Lazović ima 42 godine. Ukoliko i dalje studira Poljoprivredni fakultet, u rubrici zanimanje je morao da navede „student poljoprivrede“. Na tom fakultetu nema odseka za dizajn, niti odseka za „radnike u kulturi“, ma šta ta floskula značila.

Šta misli o Srebrenici?

- Mi priznajemo rezoluciju koju je Skupština Srbije donela još 2010. godine, a tamo se koristi kategorizacija Međunarodnog suda pravde koji kaže da je bio genocid. Šta mi tu da radimo? Hoćemo opet da otvaramo to? - izjavio je on.

Izvršio vandalski čin, pa poručio:

Smatrajte ovo upozorenjem!

Na prozapadnom protestu „Srbija protiv nasilja“ Lazović je nedavno izvršio vandalski čin, prefarbavši tablu RTS i tom prilikom izrekao pretnje novinarima ove kuće.

- Mi želimo da vi radite u interesu građana. Ne želimo da budete Pink. Vidimo da postajete Pink. To ne želimo. Smatrajte ovo upozorenjem - rekao je Lazović.

Hoće da hapsi Vučića

- Vučiću obećavam da će naredni šah koji bude igrao nakon izbora biti onaj sa cimerima iz zatvorske ćelije, da prekrati vreme duge robije koja ga očekuje - rekao je Radomir Lazović povodom Vučićevog poziva da s njim odigra partiju šaha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija