• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2023

19:45

Vučić se obratio iz Pariza nakon sastanka sa zvaničnicima EU! "Imali smo odličan susret, čuli smo neke nove ideje"

printscreen/RTS

Politika

Vučić se obratio iz Pariza nakon sastanka sa zvaničnicima EU! "Imali smo odličan susret, čuli smo neke nove ideje"

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Pariza gde boravi na mirovnom forumu.

On se nakon niza dnevnih sastanaka obratio medijima.

Vučić je u svom obraćanju istakao važnost očuvanja dobrih odnosa sa Francuskom, kao jednom od najvažnijih zemalja u Evropskoj uniji. Takođe je istakao da je Srbija spremna da nastavi dalje reforme i da radi na jačanju ekonomske saradnje sa Francuskom.

- Imali smo danas odličan susret. Čuli smo neke nove ideje od ovih kako oni kažu "vladara svetom". Makron je izdvojio sat vremena za nas, nadam se da ćemo uskoro moći da ga ugostimo u Srbiji. Oni su nam spasili aerodrom, samo se setite kako je izgledao nekada naš aerodrom.

Foto: Printscreen/RTS

 

Vučić je, danas istakao da se nada da će se u narednom periodu povećati broj francuskih investicija u Srbiji i da će se otvoriti nova radna mesta, što će doprineti daljem ekonomskom napretku zemlje. On je takođe zahvalio Makronu na podršci koju Francuska pruža Srbiji na putu ka evropskim integracijama, ističući da Srbija želi da bude deo Evropske unije, ali i da očuva dobre odnose sa Rusijom i Kinom. Vučić je pozvao francuske kompanije da investiraju u Srbiju i istakao da su srpski radnici veoma sposobni i motivisani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija