• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.11.2023

17:53

Barošević na otvaranju rekonstruisanog objekta Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim osobama "Plava ptica" u Kuli

minrzs.gov.rs

Politika

Barošević na otvaranju rekonstruisanog objekta Udruženja za pomoć nedovoljno razvijenim osobama "Plava ptica" u Kuli

Podeli vest

Pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovala je svečanom otvaranju renoviranog objekta za Domski smeštaj odraslih osoba sa mentalnim teškoćama “Mileva Agić“ u Kuli.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da budem danas sa vama u prostorijama rekonstruisanog Doma koji radi u okviru Udruženja „Plava ptica“. Posebno što je ovaj objekat od izuzetnog značaja za celu zajednicu, ali i jer je jedinstven u R. Srbiji. Ovo je jedini Domski smeštaj koji je finansiran od strane lokalne samouprave, pružalac usluga je Udruženje osoba sa invaliditetom, a rekonstruisan je zahvaljujući sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekla je Barošević.

Pomoćnik ministra je istakla da je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva,, podržao Udruženje za pomoć nedovoljno razvijenim osobama „Plava ptica“ Kula, sredstvima za adaptaciju prostora i nabavku tehničke opreme. „Ministarstvo je kroz tri projektna ciklusa, od 2018. godine do 2022. godine za ove namene izdvojilo 3.384.272. dinara“, naglasila je Barošević.

Barošević je rekla  da je zahvaljujući sredstvima Ministarstva, Sektoru za osobe sa invaliditetom objekat, Dom  rekonstruisan i adaptiran, čime su stvoreni bolji uslovi za sve članove udruženja, koje je najveći pružalac usluga socijalne zaštite u Srbiji. Ona je dodala da  Domski smeštaj ima 250 korisnika i 50 stručnih radnika i saradnika na realizaciji programa.

- Na teritoriji Opštine Kula postoji 6 udruženja, kojima je u ovoj godini opredeljeno 1.034.500 dinara za realizaciju različitih programa, koji imaju za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom uz puno i ravnopravno učešće u životu zajednice. To je samo jedan od vidova kako mi zajedno gradimo Srbiju bez barijera, rekla je Barošević.

Svečanom otvaranju Doma „Plava ptica“ prisustvovali su, pored pomoćnika ministra Biljane Barošević, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, Ivanka Jovanović izvršna direktorka NOOIS-a, Tatjana Stojšić Petković predsednica NOOIS-a i  Marko Košutić direktor Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama  „Plava ptica“ Kula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija