• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.12.2023

18:02

Vulin: Srbija koju vodi Vučić neće priznati "Kosovo"!

informer.rs

Politika

Vulin: Srbija koju vodi Vučić neće priznati "Kosovo"!

Podeli vest

Aleksandar Vulin, koji je osnovao Pokret socijalista, istakao je na predizbornom skupu svoje partije da Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić neće priznati "Kosovo", neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i neće odustati od Republike Srpske i Srba u Crnoj Gori.

Vulin je istakao da je današnja Evropska unija skup teritorija, te da je Srbija država zato što je vodi slobodni lider. Aleksandar Vulin je dodao da još uvek traje borba sa petooktobarskim ološem koji je uništio Srbiju i pozvao svoje birače da glasaju za listu Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane. 

- Živimo u teškim vremenima, živimo u vremenima u kojima se još uvek borimo i otimamo da vratimo ono što je petooktobarski ološ prodao i napustio. Još uvek se borimo sa petooktobarskim ološem da izvidamo svaku ranu koju su naneli srpskoj vojsci, da izvidamo svaku ranu koju su nam naneli uništavajući našu armiju i prodajući nam generale Hagu, još uvek se borimo sa petooktobarskim ološem koji je naše tržište prodao i poklonio - poručio je Vulin pristalicama Pokreta socijalista. 

Foto: informer.rs

 

Vulin je istakao da je vreme da Srbi reše svoje nacionalno pitanje i da se ono rešava formiranjem srpskog sveta. 

- I niko nikada da se potrudi da nam objasni kako je moguće da ujedinjavanje Nemačke koja je izazvala dva svetska rata, u kojima je stradalo stotine miliona ljudi nije pretnja svetskom miru, ali ujedinjavanje Srba koji su pobedili u dva svetska rata jeste pretnja svetskom miru. Nikako da nam objasne kako je moguće da narod pobednika ne sme da živi zajedno, a narod poraženih može - istakao je Aleksandar Vulin, i dodao:

- Narod koji je pretekao Jasenovac i Jadovno, narod koji zna šta znači nositi mrtvo dete, narod koji zna kako izgleda pogrom na Kosmetu, narod koji zna kako je kad vrištiš od bola dok trogodišnju devojčicu iznosi hitna pomoć mrtvu dok se svet bezobrazno ceri i govori o kolateralnoj šteti, narod koji to zna ne sme da dozvoli da njegova sudbina bude prepuštena strancima ili drugom političkom savezu - naglasio Vulin.

Foto: informer.rs

 

Prema njegovim rečima, istorijska odgovornost ove generacije jeste da formira srpski svet, da ujedini Srbe u jedinstvenu državnu zajednicu.

- Ovo je istorijski trenutak ove generacije. Svet se menja nepovratno i menja se na bolje. Nikada više neće biti unipolarnog sveta gde se odlučuje iz jedne glave. Naravno da će se cilj ujedinjavanja Srba ostvariti ako Srbijom budu vladali oni koji taj cilj razumeju. Ovde u Beogradu uvek mora da se nalazi predsednik svih Srba, a predsednik svih Srba jeste Aleksandar Vučić. Vučić mora da nas okupi i nedozvoli da se razdrobimo, da ne dozvoli da nas izdele.  Srbija koju vodi predsednik Vučić i vlada koju podržava Pokret socijalista neće priznati Kosovo, neće napustiti Republiku Srpsku, neće prestati da brine o Srbima u Crnoj Gori i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Neuvođenje sankcija Rusiji je mera našeg samopoštovanja. Naša politika je politika vojne neutralnosti, ali politika suprotstavljanja sili i nasilju. Ponosan sam što sam sa predsednikom Vučićem uvek bio na pravoj strani istorije, što sam uvek bio tu kada je teško, Ponosan sam što pripadam narodu koji nikada nije pogrešio, a ovi veliki neka uče od nas. Tamo gde su Srbi, tamo je sloboda, pravda i istina - poručio je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija