• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2023

10:47

Narodna stranka potvrdila: Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva podneli ostavke

ATAIMAGES

Politika

Narodna stranka potvrdila: Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva podneli ostavke

Podeli vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva podneli su ostavke, saopštila je danas ta stranka.

- Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima - navela je Narodna stranka u saopštenju.

Predsedništvo stranke je zatražilo od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

- O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu. Podržavamo zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom - navedeno je u saopštenju.

Saopšteno je i da, "nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti", nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan politički činilac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija