• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.01.2024

11:33

Iživljavanje! Milorad Dodik danas ponovo pred Sudom BiH!

Insajder

Politika

Iživljavanje! Milorad Dodik danas ponovo pred Sudom BiH!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik doći će danas na zakazani pretres pred Sudom BiH, jer sudija traži da dođe iako nema uslova za njegovo održavanje, rekao je advokat predsednika Goran Bubić.

- Sudija je zatražio da dođemo. Idemo, iako nema uslova za pretres - rekao je Bubić.

Bubić je izjavio ranije jutros da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres pred Sudom BiH jer je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici.

Bubić je istakao da ne vidi svrhu ročišta i naglasio da se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću jer su zahtjevi odbrane odbijeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Prema Bubićevim riječima, odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Kristijan Šmit nije visoki predstavnik zato što imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika Srpske za izuzeće četiri tužioca u ovom procesu. Izuzeće je zatražio Bubić na ročištu 20. decembra jer ne postoji nepristrasan pristup predmetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija