• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2024

12:27

Šok u Hagu! Tači silne pare strpao u džep, izigrao je advokate?! Ostaje sam!

printscreen

Politika

Šok u Hagu! Tači silne pare strpao u džep, izigrao je advokate?! Ostaje sam!

Podeli vest

Advokati Gregori Kiho i Džo Rider, kao i njihovi pravni timovi, podneli su zahtev za povlačenjem iz slučaja protiv bivšeg vođe takozvane OVK Hašima Tačija pred Specijalnim sudom u Hagu zbog, kako je navedeno, "neispunjavanja obaveza".

Iako se kao razlog u zahtevu za napuštanje Tačija navodi samo "neispunjenje obaveza prema njima", upućeni prenose da postoje čak informacije da je Tači novac za odbranu koji je dobio iz Prištine strpao u svoj džep, umesto da plate advokate!?! 

"Gospodin Tači nije ispunio obavezu prema Gregoriju Kihu i Džou Rideru,  članovima tima za podršku, a gospodin Tači je razumno upozoren da će tražiti raskid ukoliko obaveza ne bude ispunjena", piše u saopštenju Specijalizovanih veća, odnosno Suda za OVK.

U saopštenju se navodi zvaničan zahtev Tačijeve odbrane, a prema uredbi, kad bude imenovana sledeća grupa odbrane, prethodni advokati moraju da nastave saradnju u roku od najviše 45 dana od trenutka kada se imenuju novi pravni zastupnici.

U saopštenju se dalje ističe da Tači može i sam da se brani pred sudom, kao i da mu se može dodeliti pravni zastupnik od strane Specijalizovanih veća ukoliko nema dovoljno finansijskih sredstava da plati iste.

Kako ranije pisali, Priština je do sada poslala u Hag više miliona evra za odbranu Tačija i njegovih saučesnika, a samo Tačiju je isplaćeno više stotina hiljada evra. Više o tome čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija