• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2024

14:35

Jezivo saznanje! Kurtijev čovek uhapšen u Bugarskoj zbog trgovine ljudima

EPA

Politika

Jezivo saznanje! Kurtijev čovek uhapšen u Bugarskoj zbog trgovine ljudima

Podeli vest

Šef KRU "Đakovica" Hasan Krasnići uhapšen je u Bugarskoj, na osnovu međunarodne poternice koju je raspisala italijanska policija zbog sumnje da je trgovao ljudima.

Hapšenje Krasnićija izvršeno je već 19. februara 2024. godine, prenosi onlajn list Reporteri.net. Bugarske vlasti su ga uhvatile pri ulasku u Bugarsku, dok je sa porodicom putovao na odmor. To je zato što se ispostavilo da je bivši kandidat LVV-a za Skupštinu opštine Đakovica bio na međunarodnoj poternici od strane Italije zbog trgovine ljudima, prenosi onlajn list Reporteri.net sa svojim izvorima. .

Bugarski okružni sud odredio mu je 22. februara 2024. pritvor do odluke o zahtevu italijanskih vlasti za njegovo izručenje Italiji.

Sumnja se da je Krasnići, koji takođe poseduje preduzeće za prevoz putnika autobusom iz Đakovice u evropske zemlje, osumnjičen da je preko njega prokrijumčario ljude sa falsifikovanim dokumentima.

List je pitao tzv. Ministarstvo spoljnih poslova Kosova i druge bezbednosne organe o ovom hapšenju, ali do trenutka objavljivanja teksta nije dao odgovor da potvrdi slučaj.

Hasan Krasniki, tri meseca nakon što kao kandidat Pokreta Samoopredeljenje za poslanika u Opštini Đakovica nije dobio dovoljno glasova da bude izabran za poslanika, Vlada Kosova ga je u januaru 2022. imenovala za šefa Regionalnog vodovodnog preduzeća. . krvario sam“.

Zakon o javnim preduzećima predviđa da visoki funkcioneri javnih preduzeća moraju biti nezavisni, odnosno da nemaju političke angažmane u poslednjih 36 meseci.

Međutim, od 2014. do 2017. Krasnići je bio jedan mandat u Skupštini u Đakovici iz redova stranke Alternativa – stranke šefa poslaničke grupe LVV Mimoze Kusari-Lila. Ali, kao 2021. sa LVV-om, 2017. sa Alternativom nije uspeo da ponovo bude izabran za poslanika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija