• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2024

11:37

Fondacija “Humana srca” poklanja 3 Urbane farme!

humana srca

Politika

Fondacija “Humana srca” poklanja 3 Urbane farme!

Podeli vest

U čast drugog rođendana, koji obeležavaju 4.aprila, Fondacija „Humana srca“ poklanja tri Urbane farme.

Urbane farme su moderno agritek rešenje za sve koji žele i mogu da se bave poljoprivredom i uzgojem živine, bez dodatnog napora i ulaganja. Potrebno je i da posedujete i prostorne kapacitete od 9m2, na koje će biti postavljena i montirana ova mini farma.

Urbana farma je sistem u kome na 9m2 imate kompletnu farmu za proizvodnju životinjskih proteina i svežeg povrća.  Poseban akcenat  stavljen je na iskoristljivost vode (90%), odnosno uzgajanje povrća i hrane nezavisno od klimatskih promena, kvaliteta zemlje, mehanizazije, korova. Jedno ovakvo rešenje na 9m2 čini je kompletnu multifunkcionalnu, nezavisnu farmu opremljena solarnim panelom od 40W za konstantan rad vodele pumpe, koja pomaže da vodu sa mineralima konstantno cirkuliše i hrani koren biljaka. Drugi deo solarne energije pokreće ventilator koji obezbeđuje kruženje vazduha unutar farme u kojoj je smeštena živina. Sa samo  60L vode kao mesečne potrošnje i bez potrošnje el.energije ovakva farma je ekološki visiko efikasna i zdrava. Sa 300 kadica za sađenje ima mogućnost uzgoja jedne ili više kultura, paralelno uzgoj koka nosilja ili ćurki.

Foto: humana srca

 

Ovakvo rešenje ne samo da obezbeđuje hranu za čitavu porodicu, već daje mogućnost proizvodnje više hrane koja može da se proda I započne sopstvena mali biznis, omogućava dodatna sredstva u kućnom budžetu, omogućava nezavistan, siguran izvor hrane, uštedu vode, edukaciju mladih da žive u skladu sa prirodom i proizvode hranu i odmah imaju mogućnost privređivanja.

Konkurs je otvoren za sva punoletna nezaposlena lica i osobe sa invaliditetom svih kategorija. Sve detalje o ovom modernom konceptu farme, kao i prijavni list za konkurs možete pročitati i popuniti na sajtu fondacije www.humanasrca.rs i poslati na mejl adresu office@humanasrca.rs .

Prijave se šalju do 28.marta, a imena srećnih dobitnika će se objaviti na sam rođendan Fondacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija