• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2024

10:00

Vraćanje imovine Visokim Dečanima samo Kurtijeva manipulacija? Manastir još nije ni video papire, a Kurtija albanski mediji već raščerečili! (VIDEO)

TV Informer

Politika

Vraćanje imovine Visokim Dečanima samo Kurtijeva manipulacija? Manastir još nije ni video papire, a Kurtija albanski mediji već raščerečili! (VIDEO)

Podeli vest

Vlada u Prištini naložila je juče Katastarkoj agenciji da uknjiži 24 hektara zemlje manastiru Visoki Dečani i na taj način sprovede odluku tzv. Ustavnog suda, kojom je manastiru potvrđeno vlasništvo nad imanjem koje osporavaju lokalne vlasti. Gabrijel Eskobar je ocenio da je ta odluka za manastir veoma važna, a za Prištinu teška, ali neophodna. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Lazar Stević, urednik TV Most.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je prošle nedelje da ni Eparhiju ni manastir Visoki Dečani niko iz prištinskih institucija nije kontaktirao u vezi sa izvršenjem odluke Ustavnog suda u Prištini o vraćanju imovine manastiru.

Urednik TV Most Lazar Stević istakao je da se osam dugih godina čekalo na izvršenje ove odluke.

Foto: Informer

Lazar Stević

-Nakon što je Kurti rekao da je naložio agenciji za katastar da uknjiži imovinu manastira, manastir se oglasio i rekao da ništa nisu dobili. Sigurno je Međunarodna zajednica uticala na ovu odluku. Ova vest nije tako dobro dočekana u albanskim medijima juče. Nisu imali lepe komentare za Aljbina Kurtija i njegovu vladu. Komentari tipa: izdaja, nateran je Kurti od Amerike da ovo uradi... Ovo je moralo da se uradi jer da nisu to uradili mogli su samo da sanjaju o članstvu u Savetu Evrope. Srbe na prostoru Kosova brine da li je to još jedna vrsta obmane. Jednostavno, moraju da ga nateraju da uradi sve što je obećano. Tu mislim da mora da krene sa formiranjem zajednice srpskih opština. Raspisan je referendum za smenu gradonačelnika na severu Kosova i Metohije. Da li će biti ispoštovani svi rokovi, to ne znamo. Dugo su čekali da dođu na vlast na severu i sada žele što više da oštete Srbe dok su na vlasti. Kroz sve odluke gledaju da što više štete nanesu, da i kad se vrate srpski gradonačelnici malo šta može biti ispralvljeno i popravljeno- rekao je Lazar Stević.

Borac za prava Srba na KiM Ana Đorđević istakla je da je vraćanje imovine Visokim Dečanima jedna iznuđena odluka zarad ulaska Kosova i Metohije u Savet Evrope.

Foto: Pedja Milosavljević

Ana Đorđević

-Što se tiče Eskobarove posete, on će se naći i sa Ramušem Haradinajem. Znamo ko je on, a i te kako i oni znaju. Ako SAD i njiova administracija predstavlja sponzore njihvog terorizma, mi moramo da se radujemo što nam vraćaju naše. Mi se Srbi malo navodno umirimo, eto, nešto su pokrenuli. Ne znači to ništa. Ljudi bukvalno doživljavaju torturu. Krše svaka ljudska prava i onda dođe jedan Freedom house i grade sliku da se Kosovo uznapredovalo. Nas najvše plaši to što je NATO dozvolio nelegalne baze na severu Kosova gde je svaki Srbin na potencijalnom nišanu- rekla je Ana Đorđević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Podrška Putinu veća nego ikada pre! Ruski predsednik ima duži staž čak i od Jozefa Staljina! (VIDEO)
Live TV

Podrška Putinu veća nego ikada pre! Ruski predsednik ima duži staž čak i od Jozefa Staljina! (VIDEO)

Sutra počinje centralno glasanje na izborima u Rusiji i gotovo je sigurno da će Vladimir Putin pobediti. Za predsednika je biran 2000.godine, a reizabran je 2004. godine, 2012. i 2018. godine. Može biti izabran i 2030, što bi mu mogao biti šesti mandat. Samim tim se i nameće pitanje u čemu se ogleda Putinova moć, a o tome je u "Info jutru" govorio Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

14.03.2024

08:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17