• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

18:13

Predsednik Vučić o avio liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 evra koliko je povratna karta

Tanjug/Tanjug video

Politika

Predsednik Vučić o avio liniji Beograd-Mostar: Nema auta koji može da potroši manje od 104 evra koliko je povratna karta

Podeli vest

Linija je uspostavljena danas posle 33 godine, povratna karta košta 104 evra, let traje 40 minuta, a avion ima 108 mesta, Er Srbija će leteti tri puta nedeljno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle dolaska u Mostar prvim letom Er Srbije iz Beograda, da veruje da će i sa porodicom lično da koristi novu liniju koja je uspostavljena danas posle 33 godine i da su Beograd i Mostar napravili dobar posao njenim uspostavljanjem.

Dodao je da se raduje i predstojećim sastanicima u Mostaru.

- Mnogo toga bih želeo da vidim, mnogo toga novog da saznam i da naučim i uveren sam da ste napravili dobar posao. Hvala danas na divnom dočeku i mi ćemo to da uzvratimo. Radujem se suretima sa drugim našim partnerima i sa premijerom (Andrej) Plenkovićem. Mene čeka i naš najvažniji partner u prethodnim godinama Miroslav Lajčak. Mogu da mislim kako se on meni raduje, ma koliko i ja njemu. To vam na isto dođe. Ono što sam ja u stanju da kažem, to drugi nisu i neće. Govorim ono što mislim, i znam da on to isto misli. Mi se jedan drugom osmehnemo. Šta mislimo u sebi druga je stvar - rekao je Vučić na konferenciji za novinare na mostarskom aerodromu.

Foto: Tanjug/Tanjug video

 

 

On je rekao da večeras ide na Radobolje i ocenio da će to biti dobro veče.

- Sutra ću ako bude pristojno vreme da odem do Bileće, tamo su imali nekih problema, da pomognemo narodu. Onda se vraćam ovde na Sajam privrede u Mostaru. Hvala svima na dočeku -  rekao je on.

Predsednik je u Mostaru započeo dvodnevnu radnu posetu BiH i tom prilikom rekao da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica.

- Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i za BiH i Srbiju i za povezivanje svih naših naroda. Običnom narodu da kažem da povratna karta Beograd - Mostar košta 104 evra - rekao je Vučić.

On je istakao da let traje 40 minuta, da avion ima 108 mesta, kao i da će Er Srbija leteti tri puta nedeljno.

Verujemo da će doći trenutak kada će Er Srbija leteti i sedam puta nedeljno, dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanjug video

 

 

On je rekao da nema automobila sa kojim može od Beograda do Mostara da se potroši manje od 104 evra, kao i da će avionom građani moći da uštede puno vremena, više od 10 sati.

Vučić je rekao da će nova linija povećati kontakte poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera iz Beograda u Mostaru i obrnuto.

- Zadovoljan sam što ćemo prisustovati još jednom sajmu privrede u Mostaru - rekao je Vučić i naglasio da je to izuzetno važan događaj.

- Čestitam našim prijateljima što tu tradiciju održavaju -poručio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15