• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radojica Barjaktarević

02.03.2018

21:59

ZASEDAO OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE:  Kruševcu i okolnim selima PRETI OPASNOST OD KLIZIŠTA!

Vesti

ZASEDAO OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Kruševcu i okolnim selima PRETI OPASNOST OD KLIZIŠTA!

Podeli vest

Na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Kruševca je naloženo Javnom preduzeću za projektovanje da privede kraju izradu katastra klizišta. Pogotovo što su na teritoriji  Kruševca u poslednjih nekoliko dana proradila klizišta, koja prete Velikoj Kruševici, Zdravinju, zaseocima Vlaško polje i Provalija i Ribaru.

Kako saznajemo od  načelnika Odeljenja za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušana Todorovića, za sada građani i njihova imovina nisu direktno ugroženi.

- Došlo je do pomeranja tla na klizištima koja su već evidentirana, a to su delovi klizišta u naseljenom mestu Zdravinje ka delu naselja Vlaško polje, zatim  u Velikoj Kruševici i nekim drugim tamošnjim delovima, u kojimka v eć postoje kjlizišta,  kao i pukotine na državnom putu Ribare.   

Iako je na svim tim lokacijama bilo nekih preventivnih radova, klizišta pokazujuda ih je vrlo teško ukrotiti i naći im pravo rešenje- kaže Dušan Todorović.

Momčilo Nedeljković iz Velikie Kruševice kaže da se njegova kuća već ranije našla na ivici klizišta, ostalo je još par metara i klizište u svakom momentu može da se aktivira.

R.B.


U kruševačkom kraju poslednjih par godina, inače, pojavilo se oko stotinu klizišta. Mnoga su ukroćena, ali svi problermi nisu rešeni.  Saznajemo da se planska dokumentacija za sanaciju priprema po ubrzanom postupku. 

Nakon sušnog perioda  prošle godine i padavina početkom ove godine, pojava klizišta je očekivana, kažu stručnjaci.

Nadležni strahuju i od bujica nakon otopljavanja snega u planinskim predelima i apeluju da se čiste kanali, propusti i sama rečna korita.

Što se stanja u Rasinskom okrugu u toku ledenog talasa , pak tiče, ono je u granicama normale. Svi magistralni i regionalni putni pravci su prohodni. Saobraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja.

R.B.

Snabdevanje gradjana električnom energijom, gasom, vodom, grejanjem i životnim namernicama je redovno. Ekipe ,,Kruševac puta,, rade po režimu zimskog održavanja saobraćajnica. 

Na teritoriji Grada Kruševca skraćene su pojedine prigradske autobuske linije. Iz Centra zaq socijalni rad Kruševca saznajemo da su u toku prethodna tri ledena dana zbrinute četiri  starije osobe.

U Bruskoj opštini u selu Osreci zbog snega ne radi škola sa pet učenika. U Opštini Aleksandrovac u selima Velja Glava i Gornja Ržanica u školama nema nastave. Autobus ka naseljenom mestu Latkovac kod Crvenog brega ne saobraća. Na teritoriji opština Varvarin, Trstenik i Ćićevac situacija je redovna.

                                                                                                       


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set