• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

13.11.2018

22:13

POSLEDNJI TRZAJI MIHOLJSKOG LETA! U SRBIJU STIŽE ZIMA: Od ponedeljka samo 5 stepeni!

Vesti

POSLEDNJI TRZAJI MIHOLJSKOG LETA! U SRBIJU STIŽE ZIMA: Od ponedeljka samo 5 stepeni!

Podeli vest

U Srbiju od ponedeljka stižu zimski dani, najavljuju meteorolozi! Prema njihovim rečima, još danas ćemo uživati u prolećnih 22 stepena, jer nas već sredinom ove nedelje očekuje promena vremena i pad temperature za oko šest stepeni

Kako dani budu odmicali, biće sve hladnije, a u ponedeljak 19. novembra u našu zemlju stiže ledeni sibirski vazduh, zbog koga će maksimalna dnevna temperatura biti svega pet stepeni! Na planinama će biti snega, a pokoja pahulja mogla bi, prvi put ove godine, da padne i u nižim predelima.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Nedeljko Todorović objašnjava da u Srbiju konačno stižu hladniji dani.

- Miholjskom letu i toploj jeseni, koju su obeležili sunce i letnji dani, ove nedelje dolazi kraj! Još danas uživaćemo u temperaturama iznad 20 stepeni, a već od sutra dolazi do zahlađenja i pada temperature, pa će živa u termometru pokazivati tek 14. podeljak. Kako se budemo primicali vikendu, biće sve hladnije, da bi već početkom naredne nedelje maksimalna temperatura pala ispod 10 stepeni. Od ponedeljka se prognozira kiša i susnežica, čak i u nižim predelima - ističe Todorović.

Vremenska prognoza za narednih sedam dana


Dan              min temp.      maks. temp.
utorak               9                    20 sunce
sreda                 9                   14 oblaci
četvrtak             8                   13 sunce i oblaci
petak                 2                   11 sunce i oblaci
subota              -1                   10 sunce
nedelja            - 1                   10 sunce
ponedeljak        -2                     5 oblaci i kiša

Da smo sa letnjim danima završili i da u našu zemlju stiže zima, potvrdio je i meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić. On napominje da je veći deo novembra bio daleko topliji od proseka, ali da taj topli talas napušta Srbiju.

- Iako se nad Rusijom već danima nalazi anticiklon ledenog vazduha iz Sibira, Evropu i Srbiju i dalje greje ciklon sa Tihog okeana, koji nam donosi ovo lepo i toplo vreme. Ali njegov uticaj polako slabi, pa će već u toku večeri sa severa stići hladan vazduh, koji će doneti osetniji pad temperature. U centralnoj i južnoj Srbiji u sredu se očekuje kiša, a duvaće i severozapadni vetar, pa će se činiti da je još hladnije nego što jeste. Sve do kraja nedelje temperature će postepeno padati, a od 20. novembra u Srbiju stižu prvi znaci zime - kaže Đurić i dodaje:

- Sa severoistoka početkom naredne nedelje konačno će se probiti ledeni sibirski vazduh i doneti prave zimske temperature, koje više priliče poslednjim danima decembra nego novembra. Tih dana maksimalna merenja biće oko pet stepeni, a tokom pojedinih dana i tek koji stepen iznad nule. Na sve to duvaće i opaki severac, tako da će nam trebati debele jakne i zimska garderoba. U ponedeljak i utorak padaće slaba kiša, dok će na visokim planinama provejavati sneg. Veoma je moguće da će i u nižim predelima pasti koja pahulja, ali se neće dugo zadržavati. Vejavice i "debelih minusa" nema ni na vidiku, više snega očekuje se tek posle Božića - prognozira Đurić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bob

pre 5 godina

Đurić je glup ako misli da nece biti puno snijega i velike hladnoce do Bozica, jer hoce biti!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set