• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

24.09.2020

17:24

KOMPJUTERI ZA ĐAKE: Opština Gračanica školama donirala 27 računara, UNMIK 30 laptopova

Vesti

KOMPJUTERI ZA ĐAKE: Opština Gračanica školama donirala 27 računara, UNMIK 30 laptopova

Podeli vest

Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama 27 kompjutera, a UNMIK deci slabijeg materijalnog stanja poklonio je 30 tablet uređaja za praćenje onlajn nastave.

Kompjutere su dobile osnovne škole u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici i osam srednjih škola, a učenicima i direktorima škola uručili su gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i direktorica obrazovanja i kulture, Brankica Nićić.

Ovom prilikom istaknuto je da lokalna samouprava nastavlja da poboljšava uslove za rad u školama.

Foto: A.G.

 

- Nećemo stati u poboljšavanju uslova rada svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji. Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola.

U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa UN-om je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi, kazao je Popović.

Foto: A.G.

 

Kompjuterske konfiguracije dobilo je devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji opštine Gračanica, a sredstva za nabavku računarske opreme obezbedilo je Odeljenje za obrazovajTe i kulturu ove lokalne samouprave. Pre nekoliko dana, opština Gračanica učenicima je dodelila i školski pribor. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OSTANAK I OPSTANAK! Opština Gračanica građanima stvara dobre uslove za život! (FOTO/VIDEO)
Srbija

OSTANAK I OPSTANAK! Opština Gračanica građanima stvara dobre uslove za život! (FOTO/VIDEO)

Ostanak i opstanak. Ovo su reči koje našem narodu na Kosovu i Metohiji znače mnogo, nekima i više od samog života. Ove dve reči, sa istim značenjem, osnovni su cilj svakog našeg čoveka koji uveče zaspi, a ujutro se probudi, u južnoj srpskoj pokrajni. Svakog. Ostanak i opastanak. O tome svakog jutra, kada se probudi, razmišlja i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović

22.09.2020

20:47

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set