• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A,.Grbović

24.10.2020

14:12

(FOTO) SUZE RADOSNICE NA LICU MAJKE VASILIJE: Deca iz Batusa čuli za muku drugara iz Klokota, ANASTASIJI I SERGEJU PUNE RUKE IGRAČAKA!

Vesti

(FOTO) SUZE RADOSNICE NA LICU MAJKE VASILIJE: Deca iz Batusa čuli za muku drugara iz Klokota, ANASTASIJI I SERGEJU PUNE RUKE IGRAČAKA!

Podeli vest

Učenici OŠ Vuk Stefanović Karadžić iz sela Batuse kod Gračanice, uz pomoć svojih učiteljica Bojane Arsić i Mire Bojković, prikupili su pomoć za Anastasiju (6), Sergeja (8) i njihovu majku Vasiliju Đošić koji žive u jednoj sobici u Klokotu na Kosovu i Metohiji.

Akciju su pokrenuli Marko Arsić, Miloš Stević i Lazar Trajković, dokazani humanitarci iz Gračanice, koji su ovoj tročlanoj porodici o kojoj je Informer prvi put pisao početkom oktobra, pomoć odnosili nekoliko puta.

Foto: A.G.

 

- Učenici naše škole iz sela Batuse videli su Informerov tekst na društvenim mrežama i rekli su svojim učiteljicama da žele da pomognu Anastasiji, Sergeju i njihovoj majci Vasiliji. Učiteljice su me kontaktirale i vrlo lako i brzo napravili smo dogovor. Đaci su prikupili zimsku odeću i obuću, koju sam Đošićima obećao prošle nedelje, školski pribor, hranu, sredstva za higijenu, igračke... Miloš i ja smo im kupili još neke stvari i sve smo im to odneli, priča Marko za Informer.

Foto: A.G.

 

On dodaje da su mu potekle suze kada je video osmeh na Sergejevom i Anastasijinom licu. Deca su se najviše obradovala igračkama i odeći.

- Steglo me je srce u grudima kada sam video njihov osmeh. Nisu se odvajali od igračaka i drugih poklona. Verujte mi, od kako sam čuo za Đošiće, samo razmišljam o tome kako da im pomognemo. Nemaju veš mašinu i sada nam je cilj da im je obezbedimo, kaže Marko.

Foto: A.G.

 

Miloš Stević i Lazar Trajković saglasni su u tome da je svaka pomoć ovoj tročlanoj porodici dobrodošla, ali da je njima najneophodnija kuća. Ipak, dok se taj problem ne reši, ovaj humanitarni trojac nastaviće da pomaže Đošićima koji su u maju ostali bez oca Jadranka koji je preminuo.

Foto: A.G.

 

- Činimo koliko možemo, sada tražimo način da im obezbedimo neke aparate za domaćinstvo koje nemaju, kaže Stević.

- Deca iz enklave misle na svoje vršnjake iz drugih enklava. Moramo se držati zajedno i pomagati jedni drugima, kaže Lazar Trajković.

Ispred sobice u kojoj živi tročlana porodica Đošić čula se razdragana graja. To je bio znak da se nešto lepo događa.

Foto: A.G.

 

- Čuli smo zvuk automobila i videli poznata lica naših prijatelja koji su nam pomagali već nekoliko puta. Došli sh čak iz Gračanice i doneli nam poklone, hranu i mnogo drugih stvari. Zahvaljujući ovim momcima, učenicima iz sela Batuse i njihovim učiteljicama, osećamo da nismo sami na ovom svetu, kaže Vasilija Đošić i ističe da se nada da će dočekati dan kada će sa svojom decom ući u novu kuću.

Foto: A.G.

 

- Ne treba nama palata. Dve sobice, hodnik i kupatilo, ništa više. Evo je zima, soba u kojoj živimo je hladna, duva sa svim strana, a drva nemamo mnogo, kaže Vasilija koja je rođena u Đakovici koju je napustila još kao dete.

Sa porodicom otišla je za Smederevo, a na KIM se vratila pre devet godina kada se udala za Jadrana Spasića iz Klokota koji je preminuo pre pola godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set