• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2015

15:13

AMERI SU ODLEPILI! Lider Islamske države Al-Bagdadi u užem izboru za LIČNOST GODINE!

Vesti

AMERI SU ODLEPILI! Lider Islamske države Al-Bagdadi u užem izboru za LIČNOST GODINE!

Podeli vest

Američki časopis "Tajm" objavio je spisak osoba koje su ušle u najuži izbor za titulu "Ličnost godine", a među osam kandidata nalaze se i američki milijarder Donald Tramp i lider dzihadističke Islamske države Abu Bakr Al-Bagdadi



Osobe koje se nalaze u najužem krugu za dodelu prestižne titule "Tajma" za 2015. godinu su izabrali urednici tog časopisa, preneo je list "Fajnenšel ekspres".

Jedan od osam izabranih, Al-Bagdadi, "inspirisao je kao lider IS svoje pristalice da se bore u njegovom samoproglašenom kalifatu koji obuhvata područja Iraka i Sirije, ali i da izvrše napade u zemljama poput Tunisa i Francuske", navodi "Tajm".

SENZACIONALNO: Al Bagdadi je bio sekretar, "Irački Mesi" i bezopasan za Amerikance!​

LIDERA DŽIHADISTA LOVE SA SVIH STRANA Ameri nude 10 miliona dolara za glavu Al Bagdadija!

(VIDEO) KRAJ ZLOČINAČKOG KALIFATA: Vođa džihadista Bagdadi pobegao iz opkoljene Rake!

Kad je reč o pretendentu za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD, Trampu, "Tajm" ističe da ga je njegova populistička retorika učinila favoritom za kandidata Republikanaca i podstakla debatu o budućnosti te stranke.

AP Photo/Twitter



Među ostalim kandidatima za "Osobu godine" su i nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Irana Hasan Ruhani i ruski predsednik Vladimir Putin, "koji se suprotstavio sankcijama Zapada po pitanju vojne aktivnosti njegove zemlje u Ukrajini i igra ključnu, ali nepouzdanu ulogu u ratu protiv IS", navodi časopis.

"Tajm" je za Ruhanija rekao da pokušava da izvuče Iran "iz statusa svetskog izgnanika i unapredi iransku privredu uništenu sankcijama postigavši sporazum sa Zapadom o iranskom nuklearnom programu".

Public



Među ostalim kandidatima za nagradu "Ličnost godine" su i zvezda rijaliti programa Kejtlin DŽener, izvršni direktor kompanije "Uber" Travis Kalanik i aktivisti pokreta "Crni životi su važni", koji protestuju protiv nejednakog tretmana Afro-amerikanaca, pogotovo od strane policije u SAD.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Хоће ли му награду за "личност године" уручити садашњи или будући Председник САД-е...?

Nebojsa

pre 8 godina

Time ne bira najbolju osobu na svetu nego ličnost godine. Tako je svojevremeno i Hitler izabran kao ličnost godine. S obzirom da se sve u svetu vrti oko ID, ima logike da ovaj njihov manijak bude proglašen za osobu koja je obeležila proteklu godinu.

SasaV

pre 8 godina

Mislim da veliku popularnost ima u Americi i pravi je trenutak za prvu zvanicnu posetu to zemlji.

UFOLOG

pre 8 godina

Njihov čovek. Ako ne dobije on dobiće Tramp. Tako to ide.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija