• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2015

09:19

(VIDEO) REVOLUCIJA U SVEMIRU: Raketa "Falkon 9" uspešno vertikalno prizemljena!

Vesti

(VIDEO) REVOLUCIJA U SVEMIRU: Raketa "Falkon 9" uspešno vertikalno prizemljena!

Podeli vest

Kompanija "Spejs iks" lansirala je i uspešno vertikalno prizemnila raketu "Falkon 9", što se smatra važnom prekretnicom u nastojanjima da se smanje troškovi višekratnim upotrebama rakete

"Falkon 9" je po lansiranju postavio 11 komunikacijskih satelita nakon čega je sleteo vertikalno na Kejp Kaneveral u Floridi, pokazali su video snimci, prenosi AFP.

Kompanija "Spejsk iks" Internet tajkuna Elona Maska nastoji da napravi revoluciju u raketnoj industriji koja trenutno gubi milione dolara zbog odbacivanja sofisticiranih raketnih komponentni nakon svakog lansiranja.

 

 

Još uvek ne mogu da verujemo da smo uspeli. Ovo je revolucionarni momenat - rekao je on i dodao da je ovo prvi put da se raketa vrati netaknuta.

Raketa se u junu raspala ubrzo posle poletanja.

(VIDEO) RUSKO OSVAJANJE SVEMIRA! Kremlj uspešno lansirao novu vojnu kosmičku letelicu

Američka svemirska agencija NASA čestitala je kompaniji na ovom poduhvatu.

- Čestitke za Spejs iks na uspešnom vertikalnom sletanju prvi put u povratku na Zemlju - napisali su predstavnici NASA na Tviter nalogu.

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija