• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.12.2015

09:42

(VIDEO) BAĆUŠKA IDE DO KRAJA! Ruski bombarderi za samo 4 dana uništili 556 ciljeva Islamske države!

Vesti

(VIDEO) BAĆUŠKA IDE DO KRAJA! Ruski bombarderi za samo 4 dana uništili 556 ciljeva Islamske države!

Podeli vest

Ruske vazduhoplovne snage pomogle su Demokratskim snagama Sirije da oslobodi 20 oblasti koje su do nedavno bile u rukama Islamske države. Za samo četiri dana ruski bombarderi su u 164 naleta pogodili čak 556 terorističkih ciljeva, saopštio je genral-pukovnik Sergej Rudskoj

Uz pomoć ruskih snaga Demokratske snage Sirije napravile su značajan napredak u oslobađanju teritorija koje su zauzeli teroristi utoj zemlji.

- Snage sirijske vojske, kojima je komandovao Ajman Flajet El Ganim, uz pomoć ruskih vazdužnih snaga, pokrenule su ofanzivu u području Rake, glavnog uporišta Islamske države. Oslobođeno je čak 20 oblasti u okolini tog grada. Kontrola je uspostavljena i nad strateški važnom branom na reci Eufrat - istakao je Rudskoj.

Rudskoj je naveo da su ruske vazduhoplovne snage od 25. decembra do danas izvele 164 borbena leta tokom kojih je pogođeno i uništeno čak 556 ciljeva Islamske države. Ciljevi džihadista gađani su u sirijskim oblastima Alep, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Damask, Dejl Ez-Zor i Raka.

Ruski general kaže da u odabiru terorističkih meta na terenu u velikoj meri pomažu Demokratske snage Sirije.

- Ova saradnja daje značajne rezultate u borbi protiv terorista. Mi ćemo nastaviti da delujemo na terenu u saradnji sa Demokratskim snagama Sirije kako bismo konačno oslobodili tu zemlju iz kandži terorista - poručio je general Rudskoj.

Rusija je započela vazdušnu kampanju u SIriji 30. septembra, nakon zahteva zvaničnih vlasti u Damasku. Ruske vazduhoplovne snage su od tada izvele više od 5.200 napada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Svaka čast rusima ovladali su sa svim pravilima "zapadne igre" samo što sada svira "balalajka" i "orgulje". Zlikovce uništavaju iz vazduha preciznim bombardovanjem, na zemlji u sadejstvu sa sirijsko vojskom (što amerika nije mogla da postigne sa južnovijetnamskom) i konačno medijski sa primenom odgovarajuće terminologije tj. u sadejstvu "demokratskih snaga", a ne kako bi po starom govorili "armijom Bašara el Asada". Zato su građani zapada i zadivljeni Russijom i Putinom dok su Americi vezana i usta i ruke.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija