• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.02.2016

08:31

PJONGJANG MORA DA PLATI! Amerika uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Vesti

PJONGJANG MORA DA PLATI! Amerika uvodi nove sankcije Severnoj Koreji

Podeli vest

Američki senat usvojio je kasno sinoć nove sankcije Severnoj Koreji, reagujući na njeno četvrto testiranje nuklearnog oružja

 

Senatori su jednoglasno s 96 glasova usvojili nacrt zakona o uvođenju sankcija za sve osobe ili preduzeća koji podržavaju vlasti u Pjongjangu u nabavci i proizvodnji oružja za masovno uništavanje.

Senatori Ted Kruz i Marko Rubio, stranački kandidati za predsedničke izbore, prekinuli su predizbornu kampanju kako bi došli na glasanje u Senatu.

Predstavnički dom je 12. januara usvojio sličan tekst zakona, ali će morati ponovo da zaseda kako bi usvojio novu verziju koju je usvojio Senat.

- Taj diktatorski režim treba da shvati da mora da snosi posledice za svoja dela - izjavio je predsednik Predstavničkog doma Pol Rajan.

Severa Koreja saopštila je 7. februara da je uspešno lansirala posmatrački satelit uz pomoć rakete dugog dometa. Ta najava je izazvala brojne međunarodne osude, jer se to dogodilo mesec dana nakon što je Pjongjang naveo da je izveo prvu probu hidrogenske bombe koja je mnogo snažnija od atomske bombe.

Severna Koreja sprovela je tri atomske probe koje koriste nuklearnu fisiju, 2006, 2009. i 2013. godine. Zbog tih proba, toj zemlji su uvedene međunarodne sankcije.

Ranijim rezolucijama UN Severnoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti i program proizvodnje balističih raketa.

KIM NASTAVLJA DA SKIDA GLAVE Pogubljen načelnik Generalštaba Severne Koreje


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija