• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

30.10.2016

19:07

PUTIN PRIZEMLJIO AVIONE, DŽIHADISTI KIDIŠU NA ALEPO: U ofanizivi 12.000 udruženih pobunjenika i islamista!

Vesti

PUTIN PRIZEMLJIO AVIONE, DŽIHADISTI KIDIŠU NA ALEPO: U ofanizivi 12.000 udruženih pobunjenika i islamista!

Podeli vest

Džihadistička koalicija Nusra fronta i velikog broja “pobunjeničkih” grupacija koje podržava SAD, sa oko 12.000 boraca, pokrenula je ofanzivu na zapadu Alepa u konačnom pokušaju da probiju opsadu istočnog dela grada.

Napad je kao i svaki prethodni put, započet samoubilačkim napadima i ogromnim detonacijama koje ih prate. Zabeleženo je najmanje četiri ovakva napada.

Iako su praktično od samog početka napada gradske četvrti Al Asad i Projekat 1070 na mapama stavljane pod kontrolu džihadista, borbe u ovim delovima grada i dalje traju i nije zabeležen dalji napredak “pobunjenika”.

DŽihadisti su, takođe, izvršili snažan artiljerijski udar po gradskim četvrtima Novi Alepo i Projekat 3000.

U početnim uspesima džihadistima je pogodovao izostanak ruskih aviona na nebu iznad Alepa.

Tokom današnjeg dana Sirijska armija i njeni saveznici uspeli su da zadrže kontrolu nad delovima Al Asada i Projekta 1070. Bez daljih napredaka na ovim tačkama, džihadisti su pokušali proboj u četvrti Mijan, ali bez uspeha.

Ovo je pružilo priliku SAA, kojoj su pristigla i pojačanja, da uz pojačanu podršku svoje avijacije izvrši kontraudar u Al Asadu i u toku su borbe za povratak na dojučerašnju liniju razdvajanja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 7 godina

Ko zna koja po redu potvrda, da je svo zlo i teroriste stvorila amerika, kako na Bliskom istoku, tako i širom planete! Ona se ne "bori" protiv terorista - ONA je terorista! Udrite po celoj Siriji dok je oslobodite od GAMADI!

udariti

pre 7 godina

po celoj americi dok je ne oslobodite od gamadi...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Једино да Црнци и Хиспано пролетаријат дођу памети и ударе изнутра ... - револуцију...! Е то би било оно право, и зауставило би ...фашисте...!!

Novica

pre 7 godina

Ma pusta ih čovek da se skupe kao bubašvabe na šećer.... a onda.....sprej...da stvarno ne ginu civili....zaleteće se oni, ovo je nameštaljka, kao napreduju i svi izadju iz grada u napad, a onda udri po tikvama....

Ljubo

pre 7 godina

Mozda je ovo navlakusa ,da izadju da ih snime ,prebroje ,posakate ,...druga strana da napravi neki incident na globalnom nivou ,pa da Amerika odlozi izbore do daljnjega....sve mi mirise ,da nece Amerika dozvoliti da ostane mirna ,i da na vlast dodje jedno od ovo dvoje grobara...

dejo

pre 7 godina

Putine samo jako protiv terorista jer ih sigurno Amerika podrzava zbog toga treba Putine da dogovoris strategiju sa Kinom da zajedno ocistite od terorista jer ih Amerika podrzava

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija