• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

18.02.2017

17:27

KAMERON MENJA STOLTENBERGA?! Bivši britanski premijer u trci za generalnog sekretara NATO!

Vesti

KAMERON MENJA STOLTENBERGA?! Bivši britanski premijer u trci za generalnog sekretara NATO!

Podeli vest

Bivši britanski premijer Dejvid Kameron mogao bi da se kandiduje za novog generalnog sekretara NATO, pošto ga na taj korak nagovaraju britanski ministri i jedan strani državnik, piše Politiko pozivajući se na pouzdane izvore

Skoro pola godine otkako je odstupio sa pozicije premijera, Kameron je, kako se navodi, imao "razgovore" o vodećem položaju u NATO. Kameron nije odbacio tu mogućnost iako je u drugim prilikama odbijao da se obaveže prema Alijansi. 

Navodi se da britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, ministar finansija Filip Hamond i ministar odbrane Majkl Folon žele da Kameron preuzme funkciju generalnog sekretara NATO-a, koju trenutno obavlja Norvežanin Jens Stoltenberg.

LAVROV: NATO ne shvata da je okončan poredak ustanovljen posle Hladnog rata!

Prema navodima Kameronovih poznanika, on se prošlog meseca sastao u Londonu sa nekadašnjim generalnim sekretarom NATO-a i bivšim danskim premijerom Andersom Fogom Rasmusenom, sa kojim je između ostalog razgovarao o vodećoj funkciji u Alijansi.

Stoltenberg je postao generalni sekretar NATO-a 2014, a prema navodima višeg zvaničnika Alijanse koji je insistirao na anonimnosti, on bi mogao da na toj funkciji ostane pet umesto prvobitno planirane četiri godine, do aprila 2019.    


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SSSS

pre 7 godina

DARKO JA BI ZA SEFA NATO SNAGA IZABRAO KACEVENDU

Raspad sistema

pre 7 godina

Pa ovo je dobra vest, ovaj nije uspeo da sacuva ni Britaniju u EU, uskoro ce i ona da se raspadne, uz ovog lika raspasce se i Nato... sa ce Milicka da place, smrc smrc

Mara

pre 7 godina

Stoltenberg je pozitivan lik i njemu nikako ne odgovara da bude na celu jednog zla, koje moze da unisti celu planetu.Bilo ko da je na celu Nato alijanse, nece uspeti da je odrzi u celosti jer je ona pred raspadom, kao sto je i EU.\n

Deks

pre 7 godina

Ne verujem da će evropske članice Nato-a gledati blagonaklono na eventualnu njegovu kandidaturu. Naime tokom njegove političke karijere napravio je mnogo neoprostivih grešaka a pre svega raspisivanje referenduma za izlazak Velike Britanije iz EU. Iako se zvanično zalagao za ostanak njegove zemlje u EU vodio je mlaku i neuverljivu kampanju. Dopustio je nedopustivo da članovi iste stranke, čak članovi iste vlade imaju različite stavove u pogledu članstva VB u EU. Taj referendum je raspisan bez pripreme i sagledavanja ozbiljnosti koju nosi, takoreći "na brzaka" i "da se i to obavi pred letnji raspust". To je šarlatanski i dekvalifikuje ga za bilo kakvu drugu odgovornu funkciju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija