• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.03.2017

14:37

(FOTO/VIDEO) DRAMA U BELGIJI! Muškarac pokušao kolima da uleti među pešake!

Vesti

(FOTO/VIDEO) DRAMA U BELGIJI! Muškarac pokušao kolima da uleti među pešake!

Podeli vest

Sprečen je pokušaj terorističkog napada u Antverpenu koji je repriza jezivog scenarija samo dan posle masakra u Londonu

Belgijske bezbednosne snage pronašle su više vrsta oružja u automobilu francuskog državljanina, obučenog u kamuflažnu odeću, koji je pokušao da kolima u punoj brzini uleti u šoping zonu u belgijskom lučkom gradu Antverpenu, prenosi AFP.

Federalno tužilaštvo te zemlje je navelo da je pronađena puška, oružje koje ima sečiva i boca sa tečnošću koja još nije identifikovana.

- Osumnjičeni je Muhamed R., rođen 8. maja 1977, francuski je državljanin i živi u Francuskoj - saopštilo je tužilaštvo.

Šef antverpenske policije Serž Mujters je objavio je prethodno da je muškarac severnoafričkog porekla.

- Vozilo sa francuskim tablicama pokušalo je da u punoj brzini uđe u Meir (ulicu poznatu po šopingu). Muškarac u kamuflažnoj odeći je odveden - kazao je Mujters na konferenciji za medije.

On je naveo da su "pešaci morali da skoče u stranu".

- Zahvaljujem u ime celog Antverpena vojnicima koji su intervenisali, policijskim službama i snagama za specijalne intervencije - rekao je Mujters.

AFP podseća da je ovaj napad usledio dan nakon napada ispred britanskog parlmenta u kojem su ubijene tri osobe i napadač, na godišnjicu napada u Briselu u kojima je prošle godine stradalo 32 ljudi.

 

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija