• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2017

11:32

PRINC HARI PRVI PUT OTVORENO O MAJČINOJ SMRTI: Bio sam blizu nervnog sloma!

Vesti

PRINC HARI PRVI PUT OTVORENO O MAJČINOJ SMRTI: Bio sam blizu nervnog sloma!

Podeli vest

Princ Hari prekinuo je sa kraljevskom tradicijom ćutanja o mentalnim problemima, govoreći otvoreno o teškim emocionalnim tegobama koje je zadobio nakon smrti majke, princeze Dajane

U današnjem intervjuu koji je dao za "Dejli Telegraf" 32-godišnji princ rekao je da je zamalo pretrpeo nervne slomove od kako mu je 1997. majka poginula u automobilskoj nesreći zbog čega je u kasnim 20-im morao da ide na psihoterapije, prenosi AP.

On je rekao da je "isključio sve svoje emocije" na skoro 20 godina i da je "bio blizu nervnog sloma u velikom broju situacija".

Opisao je dug, bolan proces odbijanja da se suoči sa gubitkom što se završilo tek u njegovim kasnim 20-im kada je potražio profesionalnu pomoć kako bi se izborio sa pritiscima i nezadovoljstvom.


 - Moj način suočavanja sa tim je bio zabijanje glave u pesak, odbijanje da ikada mislim na majku, jer, zašto bi to pomoglo - rekao je princ govoreći o tinejdžerskim i 20-im godinama.

Te godine su, kako se navodi, period u kom je započeo uspešnu vojnu karijeru, ali i povremeno privlačio neželjene naslove u medijima, posebno zbog fotografije na kojoj se vidi kako igra "strip bilijar"u Las Vegasu.

Dugo potiskivanje tuge, vremenom je dovelo do "dve godine potpunog haosa", rekao je on.

Princ se, kako je opisao, pretvarao da je njegov život odličan dok nije započeo sa psihoterapijama i suočio se sa problemima.

 - Odjednom, počela je da isplivava sva ta tuga koju nikada nisam ispoljio i tada sam shvatio da zapravo postoji mnogo stvari sa kojima bi trebalo da se suočim -  rekao je princ.

Zajedno sa bratom Princom Vilijamom i snajom Vojvotkinjom od Kembridža, Hari je radio sa ustanovama koje promovišu mentalno zdravlje. 

Oni su se zalagali da problemi mentalnog zdravlja moraju imati isti prioritet kao i druga zdravstvena oboljenja i da bi o njima trebalo govoriti otvoreno, bez stigmatizacije.

On je novinarki Brioni Gordon koja je pisala o sopstvenoj borbi sa depresijom i drugim problemima, rekao da se sada oseća dobro i zahvalio princu Vilijamu što mu je pomogao da potraži pomoć nakon dugogodišnje patnje u tišini.

Agencija podseća da princ Hari nikada ranije nije javno govorio o problemima sa kojima se suočavao zbog majčine smrti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija