• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2017

13:34

RUSIJA GUBI STRPLJENJE! Portparol Kremlja tvrdi da SAD nedopustivo odugovlače s vraćanjem svojine ruskih diplomata!

Vesti

RUSIJA GUBI STRPLJENJE! Portparol Kremlja tvrdi da SAD nedopustivo odugovlače s vraćanjem svojine ruskih diplomata!

Podeli vest

Strpljenje Rusije povodom odugovlačenja Vašingtona sa rešavanjem pitanja oduzete svojine ruskih diplomata je pri kraju, ali je na Ministarstvu spoljnih poslova da odluči kada će uvesti recipročne mere, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

- Govorili smo o principu reciprociteta. Pošto Rusija gubi strpljenje s tim u vezi, to je rečeno i na različitim nivoima. Što se nijansi tiče, to je pre pitanje za naše Ministarstvo unutrašnjih pitanja - rekao je Peskov novinarima.

On je time odgovorio na pitanje da li bi odgovor Rusije mogao da usledi pre ili posle sastanka predsednika dve zemlje, prenosi Tass.

Krajem decembra 2016, administracija tadašnjeg predsednika SAD Baraka Obame uvela je nove sankcije Rusiji proglasivši 35 članova osoblja ruske ambasade u Vašingtionu i generalnom konzulatu u San Francisku nepoželjnim osobama i zatvorivši dva ruska stambena kompleksa u Njujorku i Merilendu, podseća ruska agencija.

Pristup članova ruskog osoblja tim kompleksima zabranjen je 30. decembra, a Vašington je te sankcije vezao za sajber napade na američke političke institucije, okrivivši Rusiju za izvođenje tih napada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 6 godina

Ako im vrate te nekretnice, trebaće ima pet miliona dolara da očiste od prislusnih uređaja pri čemu nikada neće da budu sigurni da li je čisto.

Mara

pre 6 godina

Zasto ruska ambasada ne istera sve americke ambasadore i oduzme im svojinu na isti nacin,kakav je to bezobrazluk i bahatost kauboja koja se granici sa divljastvom.Takvi divljaci priznaju samo isto ponasanje, pa rusu postupite na isti nacin. \n

Sasa

pre 6 godina

A zasto Srbija ove u EU i popisuje sa NATO paktom ugovore kada je bombardovana sa nihove strane?slazem se ja sa tobom sve...a ti samnom?

ČITATELJKA

pre 6 godina

Može li bar jedan dan da prođe bez vesti o Rusiji i iz Rusije?

Sasa

pre 6 godina

A jedan dan bez anti Ruski Srpski la i anti-pravoslavni kometar???citaj kurir NATO bato...

Radovan

pre 6 godina

Americki stil ,sitnih kriminalaca?Njima sve treba dirrktno u glavu udarati?Oni su toliko pametni da su im sitne pakosti jedino sto mogu uraditi kao malo Perica?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija