• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2017

18:57

POJAČANE MERE BEZBEDNOSTI! Barselona povećava broj policijskih patrola na turističkim mestima!

Vesti

POJAČANE MERE BEZBEDNOSTI! Barselona povećava broj policijskih patrola na turističkim mestima!

Podeli vest

Grad Barselona će pojačati policijske patrole na ulicama i turističkim mestima, ali i važnijim sportskim i kulturnim događajima, nakon prošlonedeljnih smrtonosnih terorističkih napada u Kataloniji, saopštili su danas zvaničnici

- Već imamo prisustvo policije kod crkve Sagrada familija, i bezbednosne mere su na snazi - izjavio je ministar zadužen za unutrašnja pitanja u regionalnoj vladi Katalonije Hoakim Forn na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Frans pres.

- Moramo međutim naći način da ih intenziviramo tako da budu u skladu sa turističkim posetama spektakularnoj crkvi koju je dizajnirao katalonski arhitekta Antoni Gaudi - naveo je on.

To će, kako je naveo, svakako biti jedno od mesta gde će prisustvo policije biti odmah intenzivirano.

U Španiji je i dalje na snazi drugi stepen pripravnosti zbog opasnosti od terorizma, nakon što je policija razbila grupu osumnjičenu za izvođenje prošlonedeljnih terorističkih napada u Barseloni i Kambrilsu.

TERORISTI UPRAVO TO ŽELE, DA ŽIVIMO U OGRADI Barselona odbija da postavi zaštitne stubiće na ulicama

- To nam omogućava da pojačamo bezbednosne resurse - kazao je Forn.

Prema njegovim rečima, katalonska policija će pojačati prisustvo na ulicama za 10 do 20 odsto, biće pojačan broj policijskih snaga na aerodromima i železničkim stanicama, ključnim turističkim lokacijama, na događajima koji privlače veliki broj ljudi, kao što su fudbalske utakmice, koncerti ili demonstracije.

Prošlog četvrtka po podne, u napadu kombijem koji je velikom brzinom uleteo među turiste i lokalne stanovnike u popularnoj ulici La Rambla u Barseloni, a zatim u napadu automobilom, koji je pokosio ljude u obližnjem letovalištu Kambrils, ubijeno je 15 osoba, a oko 130 ljudi je povređeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radaše

pre 6 godina

Teroristički napad u Barseloni tj.u kataloniji još jedan je dokaz o koaliciji SAD i isis jer je izveden mesec, dva pred referendum .Da podsetim da je pre nekoliko dana u siriji pronađeno hemijsko oružje američke i britanske proizvodnje koje je koristila islamska država. n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija