• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

28.03.2015

16:02

SER RODŽER MUR RASISTA! Elba nije dovoljno "engleski Englez" za Bonda!

Kultura

SER RODŽER MUR RASISTA! Elba nije dovoljno "engleski Englez" za Bonda!

Podeli vest

Neverovatno, ali ser Rodžer Mur je izgleda više politički nekorektan nego njegov stari alter ego Džejms Bond, a neki njegove stavove s pravom nazivaju i rasističkim!

U intervjuu koji je dao za novi broj magazina Paris Match on je na postavljeno pitanje o ideji crni britanski glumac Idris Elba postane sledeći 007, odgovorio: .

- Pre nekoliko godina rekao sam da bi crni glumac Kjuba Guding Junior bio odličan Bond, ali to je bila šala! - odgovorio je osamdesetsedmogodišnji ser Rodžer, koji je glumio u sedam Bond filmova, od 1973. do 1985. godine, i dodao:

AP PHOTO

- Iako Džejmsa može da odigra Škot, Velšanin ili Irac, mislim da bi on trebalo da bude "engleski Englez" - rekao je i dovršio rečenicu:

- Ipak, to je zanimljiva ideja, ali je nerealna!

Škot koji je igrao Bonda je Šon Koneri, Velšanin je Timoti Dalton, a Irac je Pirs Brosnan .

Ali šta je to po čemu Idris Elba nije "engleski Englez", ser Rodžere, upitali su se novinari Daily Maila? On je rođen u Hekniju, odrastao u Ist Hamu, školovao se u Kening taunu, počeo da radi u Dagenama i navija za Arsenal. Koliko bi još Englez trebalo da bude? 

Zanimljivo je da čak ni izmišljeni junak romana Jana Fleminga nije bio "besprekorno" engleskog porekla. Naime, on je rođen u Cirihu u ranim dvadesetim godinama, kao sin Endrua Bonda iz Glensa i Monik Delakroa, iz kantona de Vaud u Švajcarskoj!

AP PHOTO

Elba, koji je napravo ime kao kriminalistički inspektor u američkoj TV seriji Vire, već neko vreme je favorit jedne struje koja bi želela da ga vidi kao naslednika Danjela Krega u ulozi Bonda.
U mejlu koji su presreli hakeri, Ejmi Paskal, kopredsednik Soni Pikčrsa i producent Bond franšize, napisala je: "Idris bi trebalo da bude novi Bond!"

Čak je i sam Kreg "nominovao" Elba za svog naslednika, rekavši da je on jedini čovek koji bi mogao da ga zameni, a glumica iz "Skajfola" Naomi Heris potvrdila je da je Elba imao razgovore u vezi te uloge sa producentom Barbarom Brokoli.

Ako bi Kregova "operacija" uspela, Elba bi postao prvi crni 007. On priznaje da bi voleo da dobije tu ulogu, ali mu je savetovano da trenutno "spusti cev" kako neko ne bi pomislio kako olobira sam za sebe. Ipak, nije izdržao da ne prokomentariše izjavu ser Rodžera Mura:

 - Ne postoji "crni Bond", ni "beli Bond". Mrzim tu frazu. Dovoljno je reći Bond - rekao je Elba.

AP PHOTO

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija