• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narodno pozorište

15.04.2019

13:34

BARITON DRAGUTIN MATIĆ PRVI PUT KAO ENRIK U OPERI "LUČIJA OD LAMERMURA"!  Talentovani operski pevač pred publikom Narodnog pozorišta 17. aprila!

Kultura

BARITON DRAGUTIN MATIĆ PRVI PUT KAO ENRIK U OPERI "LUČIJA OD LAMERMURA"! Talentovani operski pevač pred publikom Narodnog pozorišta 17. aprila!

Podeli vest

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u sredu, 17.aprila (19.30) biće izvedena opera Gaetana Doničetija "Lučija od lamermura", u kojoj će se talentovani bariton Dragutin Matić po prvi put okušati u ulozi Enrika

Pored Dragutina Matića, u naslovnoj roli nastupiće sopran Snežana Savičić Sekulić,  dok će takođe sopran Dejan Maksimović igrati Edgara, dirigent je Zorica Mitev Vojnović, režiser komada je Džon Ramster. 

U ansamblu su i Darko Đorđević (Arturo), Ljubica Vraneš (Alisa), Nenad Jakovljević (Rajmondo) i Milan Panić (Normano), naravno u predstavi učestvuju  Orkestar i  Hor  Opere Narodnog pozorišta. Za scenografiju se pobrinuo Boris Maksimović, a za kostime Marina Vuksanović Medenica, video produkciju će raditi Petar Antonović.

(FOTO) SRPSKI "GALEB" JEDRI NAD RUSIJOM! Diplomska predstava Akademije umetnosti na festivalu u Jaroslavlju

"Lučija od lamermura"  je opera u tri čina. Libreto je prema romanu Valtera Skota, napisao Salvatore Kamarano.  Premijera je bila 29. maja 2010. godine

Dragutin Matić, bariton  Rođen je 09.01.1981. u Beogradu. Odrastao je u porodici muzičara, slušajući izvođenja operskih predstava iz portala Narodnog pozorišta u Beogradu, gde su njegovi roditelji Dobrica i Predrag Šane Matić bili članovi Hora Opere preko tri decenije, a ujak Slobodan Bane Stanković je kao prvak Opere dvadeset godina uspešno pevao kompletan baritonski repertoar.

Još za vreme svojih studija na Pravnom fakultetu u Beogradu Dragutin pokazuje interes i veliki talenat za pevanje, tako je počeo svoje školovanje sa našom istaknutom vokalnom umetnicom, profesorkom Radmilom Bakočević.

GAGA ANTONIJEVIĆ NIGDE BEZ ŠEŠIRA! Priča se da je Katrin Danev bacila oko na mene? To su urbane legende!

Član Operskog studija "Borislav Popović" Narodnog pozorišta u Beogradu je postao 2010. godine. Iste godine dobija stipendiju za dalje školovanje u Nemačkoj na Muzičkoj akademiji u Virzburgu, gde u klasi profesorke Leandre Overman učestvuje u mnogobrojnim operskim produkcijama i gala koncertima, u kojima je stekao značajno scensko iskustvo.


Kada je 2012. godine njegova profesorka iznenadno umrla, završava svoje studije u klasi Čeril Studer, a zatim se vraća u Beograd da nastavi svoje usavršavanje sa Radmilom Bakočević.

NOVA VERZIJA baleta "Labudovo jezero" 26. maja u Narodnom pozorištu

Dobitnik je više prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima među kojima su “Nikola Cvejić" u Rumi, i "Petar Konjović", u Beogradu, kao i specijalne nagrade opere “Madlenianum”, za najbolje izvođenje operske arije. Učestvovao je na mnogobrojnim muzičkim manifestacijama u Srbiji i održao je više solističkih koncerata u Beogradu, Kragujevcu, Kruševcu Kraljevu, Vrnjačkoj Banji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija