• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D.S.

25.03.2023

14:16

PREMINUO POZNATI REDITELJ! Žare Batinović izgubio bitku sa opakom bolešću! Evo po čemu ćemo ga pamtiti!

Printscreen/Facebook

Kultura

PREMINUO POZNATI REDITELJ! Žare Batinović izgubio bitku sa opakom bolešću! Evo po čemu ćemo ga pamtiti!

Podeli vest

Poznati reditelj Žare Batinović preminuo je sinoć u Splitu, u 57. godini života.

Batinović je preminuo u KBC u Splitu, a vest o njegovoj smrti potvrdila je njegova sestra Nensi Batinović. Batinović se borio s upalom pluća i kovidom, a zbog otežanog disanja stavljen je na respirator. Životnu bitku je izgubio nakon što je skinut sa respiratora.

 

 

Reditelj je nedavno počeo da komunicira, i taman kada su svi pomislili da će se izvući, stigla je najgora vest. Nensi je početkom marta objavila javnosti da je Batinović skinut sa respiratora.

 

 

- Od ponedeljka više nije na respiratoru, a već tri nedelje nije u komi. Danas mu je izvađen jedan dren sa pluća, jedan je ostao na drugom plućnom krilu. I dalje je u bolnici na intenzivnoj nezi, a tu je od 18. januara - rekla je Nensi Slobodnoj Dalmaciji 9. marta.

Režirao je neke od najboljih spotova koje smo videli

 

 

Žare Batinović je rođen 1. marta 1966. godine u Splitu, a snimanje spotova počeo je početkom devedesetih. Batinović je režirao spotove za najveće hrvatske i regionalne zvezde. Najpoznatiji po radovima sa Bajagom ("Daljina, dim i prašina") Oliverom Dragojevićem ("Trag u beskraju"), Džibonnijem ("Tempera").

Za Olivera Dragojevića Žare je napravio čak 15 spotova, ali i dva dokumentarna filma i dvostruki DVD i to u periodu od 2000. do 2006. godine. Bili su i jako bliski prijatelji, a svojevremeno je Batinović rekao da je s ovih prostora najviše uživao raditi upravo s Oliverom i Bajagom.

Vreme i datum sahrane biće naknadno saopšteni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija