• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

22.06.2023

13:18

NAJNOVIJA FOTOGRAFIJA LAUŠEVIĆA SA SNIMANJA FILMA O SRBIMA SA KOSOVA! Žarko i Nebojša Dugalić rasplakali ekipu potresnom scenom u bolnici (FOTO)

Novak Đurović, Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

NAJNOVIJA FOTOGRAFIJA LAUŠEVIĆA SA SNIMANJA FILMA O SRBIMA SA KOSOVA! Žarko i Nebojša Dugalić rasplakali ekipu potresnom scenom u bolnici (FOTO)

Podeli vest

Informer je ekskluzivno dobio najnoviju fotografiju sa seta filma "Ruski konzul" gde je nedavno snimljena jedna od potresnih scena u bolnici.

Posle višegodišnjih priprema, počelo je snimanje filma "Ruski konzul" u režiji Miroslava Lekića. U ovoj istorijskoj drami, zasnovanoj na istoimenom romanu Vuka Draškovića, glavne uloge tumače Nebojša Dugalić i Žarko Laušević.

"Ruski konzul" nastaje pod okriljem producentkih kuća "Visionteam" i Telekom, a snimanje će trajati od 15. maja do 13. jula 2023. godine. Premijera filma predviđena je za početak 2024. godine.

Informer je ekskluzivno dobio najnoviju fotografiju sa seta ovog filma gde je nedavno snimljena jedna od potresnih scena u bolnici. 

- U njoj su Žarko Laušević i Nebojša Dugalić joj jednom pokazali da su maestri u svom poslu. Ta scena je bila toliko dirljiva da je rasplakala celu ekipu koj aje bila iza kamere. Film će sigurno oduševiti gledaoce - priča izvor za Informer koji radi na ovom filmu.

Foto: Goran Đukanović

Nebojša Dugalić i Žarko Laušević tokom snimanja filma "Ruski konzul"

Reditelj ove drame Mirosalv Lekić kaže da priča govori o problemima sa kojima se srpski narod susreće na Kosovu i Metohiji.

Laušević tumači lik Ljuba Božovića, čoveka koji se predstavlja kao Ruski konzul Ivan Stjepanovič Jastrebov. "Ruski konzul" jeste deo triologije koju još sačinjavaju romani "Nož" i "Molitva", ipak smo se odlučili da junaci u našem filmu ne budu biografski vezani za junake romana "Nož", ali je suština zadržana - objašnjava reditelj i dodaje da je radnja filma smeštena u 1973. godinu i dešava se na Kosovu:

Tema su problemi sa kojima se srpski narod susreće zbog pojačanog albanskog nacionalizma, koji je u to vreme vešto prikriven tezama o bratstvu i jedinstvu koje je ugroženo velikosrpskim nacionalizmom, ali koje prihvata i srpsko političko rukovodstvo tog vremena. A sve u cilju očuvanja jednog ideološki konstruisanog takozvanog Potemkinovog sela u kome je bitno da spoljna fasada bude prihvaćena kao realnost. Radnja se većim delom dešava u Prizrenu i Đakovici, a veći deo će biti sniman u Beogradu i Mladenovcu. Film je dobio sredstva za realizaciju na konkursu Filmskog Centra Srbije, a deo sredstava je omogucio i Telekom.

Foto: Printscreen You Tube

Reditelj filma Miroslav Lekić

Osim Dugalića i Lauševića, u "Ruskom konzulu" glume Paulina Manov, Konstantin Fidanov, Svetozar Cvetković, Visar Viška, Danica Radulović, Petar Zekavica, Meto Jovanovski, Nada Macanković, Slaviša Čurović, Enver Petrovci i drugi. Lekić je, podsećamo, Draškovićev roman „Nož“ pretočio u istoimeni film 1999. godine.

Foto: Goran Đukanović

Žarko Laušević u filmu "Ruski konzul"

Film režira Miroslav Lekić, a producira ga Dragan Đurković. Lekićevi ključni saradnici na ovom projektu su: direktor fotografije Dalibor Tonković, kostimografkinja Snežana Karl, scenografkinje Irena Marjanov i Ivana Jančić, maskerke Tatjana Ranisavljević, Tamara Milićević i Anita Laušević, majstor vizuelnih efekata Ivan Kod. Direktorka filma je Jovana Mijović, a film će monitirati Petar Jakonjić.

Ovo je sedmi dugometražni igrani film u režiji Miroslava Lekića. Prethodna ostvarenja su "Stepenice za nebo", "Dogodilo se na današnji dan", "Bolje od bekstva", "Povratak lopova", "Nož" i "Lavirint". Reč je o petoj saradnji Lekića i Lauševića, računajući i seriju "Državni službenik".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 10 meseci

Зар нису могли за ту улогу да нађу неког глумца који није убио два човека?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija