• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

29.11.2023

14:00

Proslavio se sporednim ulogama u Pavićevim serijama, nikada nije dobio glavnu! Svi ga dobro znate, evo o kome se radi (FOTO)

Marko Đoković

Kultura

Proslavio se sporednim ulogama u Pavićevim serijama, nikada nije dobio glavnu! Svi ga dobro znate, evo o kome se radi (FOTO)

Podeli vest

Glumac kaže da nikad anije jurio za glavnom rolom i da su mu uvek nudili sporedne uloge.

Širu popularnost stekao je igrajući epizodne uloge u televizijskim serijama za koje je scenarije pisao čuveni Siniša Pavić.

Gledaoci ga znaju po ulogama Miće Jankovića, supruga Bisenije Gavrilović (Vesna Trivalić) u seriji "Porodično blago", zatim Boška, Ciganovićevog zeta u seriji "Bolji život", doktora Ješića u seriji "Stižu dolari", kao i voditelja Grujice Grujovića u "Beloj lađi".

Foto: Printscreen/Youtube

Rade Marjanović u seriji "Porodično blago"

Rade Marjanović čija karijera traje punih 47 godina kaže da nikada nije imao preteranu ambiciju da grabi glavne uloge i bude u centru pažnje.

- Uloge su birale mene i sve sam ih dobijao iz drugog plana. Nisam čovek koji je previše ambiciozan i koji karijeru gradi sa željom da što više uloga prigrabi za sebe. Mislim da sam do sada odigrao mnogo zanimljivih i atraktivnih uloga. Borio se jesam, ali samo umetničkim sredstvima - rekao je glumac jednom prilikom.

Rade koji je do sada u karijeri ostvario 29 uloga na filmu i televiziji rođen je u Kraljevu 13. juna 1950. godine, a detinjstvo  je proveo u Kragujevcu. Završio je Pozorišnu akademiju u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi u Ateljeu 212, zatim i u Narodnom pozorištu u Beogradu i Beogradskom dramskom pozorištu. Stalni je član Pozorišta na Terazijama.
Na televiziji je debitovao 1974. godine u seriji "Dimitrije Tucović", a zapažene sporedne uloge ostvario je i u serijama "Metla bez drške", "Gore-dole" i "Zaboravljeni umovi Srbije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Magazin

Džet set

Srbija