• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

18.12.2023

15:00

Dubravka o svojoj filmskoj majci: "Milena Dravić mi je kupila Bajaginu ploču"

Informer

Kultura

Dubravka o svojoj filmskoj majci: "Milena Dravić mi je kupila Bajaginu ploču"

Podeli vest

Dubravka Mijatović se prisetila svoje prve filmske uloge koju je ostvarila pored legendarne glumice Milene Dravić.

Glumci kažu da, pored prvog poljupca, najviše pamte i prvu ulogu. Dubravka Mijatović, Branka Katić i Ana Simić imale su sreću da im rad na prvom filmu u karijeri ostane u najlepšem sećanju, i to zahvaljujući legendarnoj Mileni Dravić.

Njih tri igrale su filmske ćerke Milene Dravić u romantičnoj komediji "Nije lako s muškarcima" i kažu da se slavna glumica na snimanju prema njima ponašala kao prava majka.

- Imala sam 14 godina kada sam dobila tu ulogu. Igrala sam ćerku Milene Dravić, a sestre su mi bile Branka Katić i Ana Simić. Milena je bila jednostavna i plemenita žena i uz nju sam lako prevazišla tremu i strah. Postavila se prema nama kao da nam je prava majka. Posebno nam je naglasila da joj se ne obraćamo sa "Vi" i kupila nam je Bajaginu ploču "Pozitivna geografija" - priča Dubravka i nastavlja:

Foto: ATAIMAGES

Dubravka Mijatović

- Nikad više nisam srela glumicu kao što je ona. Sreća je što sam je srela na početku jer da sam radila s nekim drugim, možda bih pobegla od glume glavom bez obzira. Tada sam shvatila da su veliki glumci i privatno normalniji, prirodniji i skromniji. Najviše filozofiranja i mlataranja rukama videla sam kod prosečnih i nekvalitetnih.

Foto: Printscreen/youtube/Lidija Cenic

Dubravka Mijatović u filmu "Nije lako sa muškarcima"

Branka Katić bila je samo godinu dana starija od Dubravke i imala sreću da već sa 15 godina zaigra sa glumačkim legendama. Na audiciji je bilo 600 devojčica, a reditelj Mihailo Vukobratović je njoj dodelio ulogu Tanje.

- Taj film mi je otvorio prozor u nov i beskrajno zanimljiv svet, gde mi je mamu igrala predivna Milena Dravić. Sećam se i neverovatnog samopouzdanja koje imaš samo kada si tako mlad. Na prvom susretu sa rediteljem, rekla sam mu da ne znam zašto je na audiciju došlo toliko mnogo devojčica kada sam bila sigurna da sam najbolji izbor za ulogu. A nisam ni znala kakva je uloga u pitanju! Tek sam ga posle male pauze pitala o kakvoj ulozi je reč - kaže Branka.

Foto: profimedia

Branka Katić

Ana Simić, koja je u filmu glumila najstariju sestru, takođe ima samo reči hvale za Milenu, ali za njenog filmskog momka Ljubišu Samardžića.  

- Meni je to bilo fenomenalno iskustvo, bila sam jako mlada, a glumila sam sam Milenom Dravić i Ljubišom Samardžićem, a opet je to bila velika uloga. Imala sam 18 godina, a bila sam druga godina Fakulteta dramskih umetnosti - kaže glumica koja, nažalost, posle toga nije ostvarila zapažene uloge.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija