• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

05.02.2024

15:35

"Nadamo se da nećemo završiti na Golom otoku": Udruženje dramskih umetnika Srbije podržalo Bikovića

Miloš Rafailović/shutterstock

Kultura

"Nadamo se da nećemo završiti na Golom otoku": Udruženje dramskih umetnika Srbije podržalo Bikovića

Podeli vest

"Izražavamo najdublje žaljenje povodom nedavne odluke HBO-a da našem svetski priznatom umetniku i kolegi Milošu Bikoviću oduzmu prethodno dodeljenu ulogu u seriji Beli lotos", stoji između ostalog u saopštenju.

Udruženje dramskih umetnika Srbije čiji je predsednik proslavljeni glumac Nebojša Dugalić izdalo je saopštenje povodom sramnog postupka HBO.

Američka kablovska mreža je pre nekoliko dana izbacila je Miloša Bikovića iz serije "Beli lotos" samo zbog neutemeljenih tvrdnji Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine koje je našeg glumca neosonovano optužilo da "podržava genocid" i da je "Putinov glumac".

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Izražavamo najdublje žaljenje povodom nedavne odluke HBO-a da našem svetski priznatom umetniku i kolegi Milošu Bikoviću oduzmu prethodno dodeljenu ulogu u seriji Beli lotos. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Glumac Miloš Biković

Iako smo svesni da rat isključuje svaku drugu logiku opredeljivanja osim one ,,za ili protiv” i da u sveopštoj uzavrelosti strasti i međusobnih optužbi nema prostora za bilo kakav dijalog iznijansiranih argumenata, tužno je da živimo u vremenu u kome je tako lako optužiti nekoga za ,,podržavanje genocida” i ,,kršenje međunarodnog prava“, bez ikakvog uzimanja u obzir glas optuženog u vezi sa tim. Miloš Biković se povodom takvih optužbi sam nedvosmisleno oglasio i jasno ogradio od njih, precizno definišući svoj stav povodom rata i sveopšteg stradanja nevinih ljudi. Ono što sasvim sigurno ne odgovara istini jesu te dve tako teške i strašne optužbe. On nikada nije podržavao genocid i bio kršitelj međunarodnog prava. Nadamo se samo da nećemo, zbog takve medijske olakosti u paušalnim optužbama, prisustvovati ponovnom oživljavanju onog, ne tako davnog, vremena, kada je bilo dovoljno da neko na nekog pokaže prstom, pa da taj odmah završi pred nekim streljačkim vodom ili na nekom Golom otoku. 

Želimo da verujemo da ćemo se svi zajednički izboriti za to da naš stvaralački i umetnički integritet i svet stavimo van domašaja bilo koga ko bi da ga instrumentalizuje u sklopu svojih dnevno političkih agendi", stoji u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije koje je potpisao njegov predsednik, glumac Nebojša Dugalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija