• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

19.01.2017

12:05

KOME ĆE PRIPASTI PESME? Pol Makartni i "Soni" na sud zbog "Bitlsa"

Showbiz

KOME ĆE PRIPASTI PESME? Pol Makartni i "Soni" na sud zbog "Bitlsa"

Podeli vest

Pol Makartni podneo je tužbu protiv kompanije Soni / ATV, kako bi povratio prava na klasične pesme britanske legendarne grupe Bitls, čiji je bio član

Makartni se nada da će povratiti vlasništvo nad pesmama koje je pisao dok je bio član benda, da se ne bi ponovio isti slučaj kao sa grupom Duran Duran, koji su 2016. izgubili slučaj protiv Sonija. 

U prigovoru se navodi da je Makartni preneo prava za pesme, koje je napisao sa pevačem Džonom Lenonom, na različite muzičke izdavače tokom 1960-ih godina. 

Pevač Majkl Džekson je 1980-ih kupio prava na većinu ovih pesma, uključujući i “Hey Jude“ i “Let It Be“. Pevač je tada kupio akcije kompanije Soni / ATV koje su posle njegove smrti prodate sa njegovom imovinom za 750 miliona dolara. Ovaj paket je uključivao i mnogo Bitlsovih pesama. 


Vlasništvo pesama bi trebalo da bude Makartnijevo 2018. godine, ali on tvrdi da nije dobio potvrdu da će se sve odigrati bez pravne borbe, uprkos brojnim pokušajima da kontaktira kompaniju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija