• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

15.03.2017

21:52

EKSKLUZIVNO, MILOŠ BIKOVIĆ ZA INFORMER: Gledao sam Banderasa kao dete, a sada sa njim delim kadar u filmu!

Showbiz

EKSKLUZIVNO, MILOŠ BIKOVIĆ ZA INFORMER: Gledao sam Banderasa kao dete, a sada sa njim delim kadar u filmu!

Podeli vest

Miloš Biković je veoma ponosan što se u filmu "Iza granice" pojavljuje rame uz rame sa slavnim Antoniom Banderasom
Informer

Miloš Biković je oduševljen što se u novom filmu "Iza granice" našao rame uz rame sa holivudskom zvezdom Antoniom Banderasom. Srpski glumac ekskluzivno za Informer govori o njihovoj saradnji, koja je vremenom prerasla u lepo prijateljstvo.

Informer

Zbog obaveza nisam igrao u "Ubicama mog oca"

Reditelj serije "Ubice mog oca" Gaga Antonijević rekao nam je da bi voleo da vas vidi u drugoj sezoni.
- Gospodin Antonijević i ja smo pričali još pre snimanja prve sezone. Nisam mogao zbog obaveza u Rusiji da dođem na probno snimanje. Serija mi se dopada, jer je uspešan projekat žanra koji do sada nismo imali prilike da gledamo u domaćoj produkciji. Mislim da je Vuk Kostić odlično odigrao tu ulogu i da su on i Marko Janketić sjajan tandem.

Miloš ističe da je u početku imao tremu što deli kadar sa Banderasom, ali da je onda počeo da ga posmatra kao kolegu, sebi ravnom.

- Iskreno, kada delite kadar sa svetski poznatim glumcem koga ste do tada gledali na filmskom platnu kao dete, budete u prvi mah oduševljeni. Ali, onda ubrzo shvatite da ste obojica na istom zadatku, u stvaranju dobrog filma, pa ne razmišljate da vas dele razlike u statusu, iskustvu, godinama.

Kakva je vaša uloga u tom filmu?

- U filmu glumim prevaranta u kazinu. Protivnici su mi ljudi koji imaju natprirodne sposobnosti, tako da ima puno obrta i vizuelnih efekata. U Srbiji je greškom objavljeno da se film zove "Muzika tišine", umesto "Iza granice". Reč je o rusko-italijanskoj koprodukciji, filmu na engleskom jeziku za inostrano tržište.

Za razliku od većine vaših kolega koji svetsku slavu traže na Zapadu, vi ste se upustili ka istočnom tržištu. Šta je bio razlog?

- Sticaj okolnosti. Voleo bih da radim i na Zapadu. Ali meni je, kao i većini Srba, Rusija bliska po duhu i mislim da će dominacija Holivuda polako slabiti jer se u svetu polako ali već veoma osetno menja odnos snaga. Ja nisam pošao za svetskom slavom već sam pošao putem koji mi je bio otvoren.

Nema razlika
Obojica smo na istom zadatku - stvaramo dobar film, pa ne razmišljam o razlikama koje nas dele
Miloš Biković

Kako se u Rusiji dobijaju uloge: putem kastinga ili kao kod nas, na osnovu rođačkih ili prijateljskih veza?

- Niste u pravu. Kod nas se mali procenat uloga dobija preko veze. I to se uglavnom one manje uloge tako dele. Isto važi i za Rusiju. Postoji negde neki slučaj protekcije i intervencije, ali je to zanemarljivo. Do sada sam snimio sedam filmova na ruskom jeziku i tri sezone igranih serija.

Šta trenutno snimate?

- Radim na drugoj sezoni serije "Hotel Eleon" (nastavak "Kuhinje") i snimam seriju u Petrogradu za prvi kanal, a povodom stogodišnjice revolucije. Ovog leta, ako Bog da, trebalo bi da snimam još jednu novu seriju.

Informer

Kvare se zubi
Titula "seks-simbola" laska mom samoljublju. To vam je kao poslastica. Prija u početku, ali posle stradaju zubi
Miloš Biković

Ruski "Vog" vas je nazvao novim seks-simbolom, a Mihalkov je izjavio da vas Ruskinje "neće tako lako pustiti"... Da li vam prijaju i ovakvi napisi?

- Laskaju mom samoljublju. To vam je kao poslastica. Prija u početku, ali posle stradaju zubi.

Gde volite da izlazite u Moskvi?

- Postoji jedan restoran "Botik Petra" koji drže naši i tamo volim da svratim. Retko, doduše, jer imam mnogo snimanja.

Sarađivali ste sa skoro svim vodećim rediteljima u Srbiji, ko je na vas ostavio najjači utisak?

- Morao bih da izdvojim Dragana Bjelogrlića. On je zaista uticao na mene na poseban način. Ne samo kao reditelj, nego i kao prijatelj.

Informer

Pišete poeziju, režirate spotove, asistent ste na FDU, aktivni ste u humanitarnim akcijama, živite na relaciji Moskva - Beograd... Ima li tu prostora za emotivni život?

- Kako kaze moj dragi prijatelj, mentor i profesor Dragan Petrović: "Najvažnije je da znaš zašto sve to radiš."

Silikonska usta su neukusna

Informer

Da li vi kao idol mladih možete da pomognete u promovisanju pravih vrednosti?
- Ne mogu. Jedino što mogu jeste da živim onako kako mislim da je dostojanstveno i pametno. Ako neko u tome nađe nadahnuće, to je već njegova zasluga. Svaki put kada uključimo TV i gledamo one "pojave", mi smo ih ohrabrili. Umetnici ćute jer su vaspitani do samoponištavanja i uplašeni do samozaborava. A nikako ne bi smeli da ćute. Stvarno mi nije jasno kako da gradimo društvo ako više ne budemo imali ljude. Ako nam ostanu samo te "pojave". Kultura formira atmosferu kako unutar čoveka, tako i u međuljudskim odnosima. Samo oduhovljena kultura može čoveka da nauči da se požrtvovanim radom sve postiže. Da kriminal nije super. Da su silikonska usta neukusna, a da je intelekt izvor seksualne privlačnosti...

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija