• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivona Tomković

19.11.2018

23:00

INFORMER SA "DUGMIĆIMA" U PARIZU I AMSTERDAMU: Neću još u penziju, ima da radim do 101. godine!

Showbiz

INFORMER SA "DUGMIĆIMA" U PARIZU I AMSTERDAMU: Neću još u penziju, ima da radim do 101. godine!

Podeli vest

Goran Bregović kaže da mu se sviđa da nastupa u različitim gradovima jer tako upoznaje ljude i nove kulture

Muzičar Goran Bregović (68), koji je u petak i subotu sa "Bijelim dugmetom" održao spektakularne koncerte u Parizu i Amsterdamu, poručuje da mu ne pada na pamet da ide u penziju!

Foto: Ivona Tomković

Ekipa Informera pratila je prethodnih dana majstore svog zanata u stopu i imala priliku da vidi kako zaista funkcionišu čuveni "Dugmići" - Brega, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Lep život

Volim da nastupam, ovo je lep život, svaki dan sam u drugom gradu
Goran Bregović

Vozom u Amsterdam

Prva stanica na ovom putovanju bio je Pariz, u koji smo stigli zajedno sa Tifom iz Beograda, dok je Alen doputovao iz Makedonije. Bregović nas je kao dobar domaćin dočekao u Gradu svetlosti, u kojem živi već 27 godina. Posle ručka u njegovom omiljenom restoranu "Še Ženi" usledila je generalna proba i spektakularni koncert u dvorani "Doma de Pari Pale de sport".

Foto: Ivona Tomković

Narednog jutra "Dugmići" su se ukrcali na brzi voz i krenuli iz Pariza u Amsterdam, a Brega nam je otkrio kad planira u penziju.

Bugarka Judmila: Brega mi je kao muž

Foto: Ivona Tomković

Sestre Judmila i Danijela Ratkova

Sestre iz Bugarske Judmila i Danijela Ratkova već 23 godine su prateći vokali Gorana Bregovića:
- Mi živimo više s njim nego sa našim muževima. On je divan čovek i veliki džentlmen. Već duže od dve decenije odlično sarađujemo. Lepo se slažemo, a kad se iznervira, ume i da opsuje... - rekla je Judmila (desno na slici) za Informer.

- Mislim da ću ovim tempom raditi do 101. godine, ali ko zna, sutra može sve da mi dosadi. Nemam više nikakvu obavezu da radim. Ipak, volim da nastupam, ovo je lep život, svaki dan sam u drugom gradu. Svi se brinu da mi bude udobno i onda mi je zadovoljstvo da sviram, pišem, stvaram muziku... Izborio sam se za to da mi je udobno u ovim godinama - ćaskao je slavni muzičar sa nama uz ručak i kolače, a na to se nadovezao i Tifa:

Foto: Ivona Tomković

Odavno situiran

Brega je odavno situiran i ne mora da radi do kraja života, ali on bi uvenuo bez muzike
Mladen Vojičić Tifa

- Brega stalno priča o penziji, o tome kako priželjkuje mir, da čita novine, gleda televiziju. On je odavno situiran i ne mora da radi do kraja života, ali on bi uvenuo bez muzike.

Neke čudne pilule...

Do kraja puta muzičari su se odmarali, a zatim je veseli karavan stigao u prestonicu Holandije, gde su u subotu uveče imali koncert u okviru turneje "Ko ne poludi, taj nije normalan". Posle kratkog odmora u hotelu, uputili smo se ka Teatru "Kare" na generalnu probu, a zatim i na još jedan nastup popularnih "Dugmića".

15.

DECEMBRA "BIJELO DUGME" IMA KONCERT U ARENI U BEOGRADU

Posle tri sata horskog pevanja sa rokerima, publika ih je više puta zvala na bis, a Tifa nam je otkrio u čemu je tajna benda i posle toliko godina:

- Brega nam daje neke čudne pilule.

Dok su se oni šalili, uporne obožavateljke čekale su svog omiljenog člana grupe Alena Islamovića samo da bi se fotografisale sa njim... 

(VIDEO) INFORMER SA BIJELIM DUGMETOM U AMSTERDAMU: Brega, Alen i Tifa priredili fanovima NEZABORAVNO VEČE U TEATRU "KARE"

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! INFORMER NA KONCERTU BIJELOG DUGMETA U PARIZU: Brega, Alen i Tifa napravili lom, HILJADE FANOVA PEVALO SA NJIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59