• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne.com/Informer.rs

25.01.2016

21:46

GREŠNICE NE IDU U ŠKOLU! Gradonačelnik dodelio stipendije samo nevinim tinejdžerkama!

Ljubav

GREŠNICE NE IDU U ŠKOLU! Gradonačelnik dodelio stipendije samo nevinim tinejdžerkama!

Podeli vest

Gradonačelnik jednog južnoafričkog grada odlučio je da ove godine da stipendiju samo učenicama koje su device, jer na ovaj način želi da ohrabri i podstakne devojke na "potrebnost čistote, ali i posvećenosti obrazovanju"

Stipendije će biti isplaćivane sve dok devojke budu donosile potvrdu o nevinosti.

Reč je o stipendijama koje su uvedene prošle godine, a koje se dodeljuju mladim devojkama iz oblasti Utukela, koja se nalazi u provinciji Kva Zulu Natal, na istoku zemlje.

Gradonačelnik Jabulani Mkonza svake godine dodeljuje više od 100 stipendija za nadarene srednjoškolce, ali i studente.

Za one mlade devojke koje se prijave za stipendiju, nudi se da na dobrovoljnoj osnovi urade test nevinosti, kao i da donose rezultate redovnih kontrola za vreme stipendiranja.

- Mi na ovaj način želimo da zahvalimo tim devojkama jer se čuvaju od poroka kroz te tri godine srednjoškolskog obrazovanja, dakle, sve dok ne dobiju neku diploma - kaže Mkonza.

Inače, gradske vlasti su se odlučile na ovaj korak zbog povećanog broja tinejdžerskih trudnoća, koje predstavljaju veliki problem za njihovu zajednicu. Ipak, ima i onih kojima je ovo bizarna praksa.

(VIDEO) ŠTA JE NEVINOST? Ova devojka je na svom primeru objasnila...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija