• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti/informer.rs

03.04.2020

17:20

KAKO PRAVILNO DA OČISTITE RUKAVICE? Nije neophodno da imate ALKOHOL, ali je važno da ih NA OVAJ NAČIN DEZINFIKUJETE I ODLOŽITE!

Ljubav

KAKO PRAVILNO DA OČISTITE RUKAVICE? Nije neophodno da imate ALKOHOL, ali je važno da ih NA OVAJ NAČIN DEZINFIKUJETE I ODLOŽITE!

Podeli vest

Iako ovih dana uglavnom pričamo o medicinskim rukavicama, pravi je trenutak da se pozabavimo higijenom kožnih rukavica pre nego što ih odložimo za sledeću sezonu

Ovih dana nosimo rukavice više nego što smo to činili tokom zime. Medicinske/hirurške uglavnom nemamo, a preporuka je da ruke zaštitimo tokom boravka van kuće, kako bismo sprečili "napad" virusa.

DŽABE IH NOSITE, AKO IH PRAVILNO NE SKIDATE! Medicinska sestra objasnila gde grešimo sa maskom i rukavicama! (Video)

Ali zato imamo dilemu - kako da ih peremo ako su kožne, jer trenutno nismo u mogućnosti da ih nosimo na hemijsko čišćenje, a nije dovoljno ni da ih svakog dana samo luftiramo. Higijena je važna i u ovom slučaju i poželjnija više nego ikad pre.

Foto: Pixabay

Evo rešenja. Rastvorite mrvice sapuna u mlakoj vodi. Rukavice stavite na ruku i ubacite ih tako u lavor sa rastvorom, pa ih nežno stiskajte da upiju vodu. Sada ih pažljivo skinite i isperite nekoliko puta u čistoj toploj vodi, stavite ih između peškira i nežno pritisnite, pa dunite u svaku rukavicu da biste razdvojili unutrašnje površine.

DA LI STE BEZBEDNI? Srpski doktor otkriva da li vas rukavice mogu zaštititi od koronavirusa!

Okačite ih da se osuše, ali ne na direktnoj sunčevoj svetlosti. Kada se osuše, stavite ih na ruke i polako razvucite. Sada imate čiste rukavice i opet sa njima možete u kupovinu potrebnih namirnica.

Anketa

BONUS VIDEO: DŽABE IH NOSITE, AKO IH PRAVILNO NE SKIDATE! Medicinska sestra objasnila gde grešimo sa maskom i rukavicama




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija