29.05.2024.

08:56

Foto: Foto: Beta, ATA Images, Instagram

Džet set

Patrijarh Porfirije primio Rokvića: "Mnogo sam srećan da u našem narodu postoje pojedinci poput Nikole" (FOTO)

Nikola Rokvić nedavno se vratio iz Grčke posle jednomesečnog hodočašća, tokom kog je pešačeći od Beograda do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj prikupljao novac koji će biti doniran odeljenjima dečije onkologije u Beogradu i Nišu.

Informer

 

Nikola i njegova supruga Bojana sa kojom je osnovao humanitarnu fondaciju "Porodica" juče su posetili Patrijaršiju, kako bi poglavaru SPC preneli utiske sa hodočašća i od njega dobili blagoslov.  

- Sa posebnom radošću primio sam danas u Patrijaršiji srpskoj našeg divnog i dobrog brata u Hristu Nikolu Rokvića, koji je u pratnji supruge Bojane, kćerke Angeline i najbližih saradnika, odmah po povratku u Beograd sa velikog i blagoslovenog hodočašća u manastir Svetog Nektarija na Egini, došao da uzme blagoslov i prenese utiske sa puta. Mnogo sam srećan da u našem narodu postoje pojedinci poput Nikole, koji svojim životom svedoče besmrtne jevanđelske vrednosti. Neka mu Vaskrsli Hristos podari, molitvama svetog Nektarija Eginskog, svaki blagoslov kako bi i dalje nastavio da sa svojom Fondacijom "Porodica" pomaže svima kojima je pomoć neophodna. Crkva će uvek propovedati čovekoljublje i podražavti pregaoce koji su kao Nikola i njegova porodica, spremni da ga pretvaraju u besmrtna dela. Zato je naša molitva da svagda i svi neumorno tvorimo još mnogo dobrih i lepih stvari na slavu Božiju, a na korist svim ljudima - napisao je patrijarh SPC na svom Instagram nalogu.

Pevač je  za 30 dana koliko je pešačio uspeo da prikupi skoro 40 miliona dinara i to nije kraj jer fondacija "Porodica" nastavlja sa radom, a Nikola se već priprema za nove podvige.