• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer/D.S.

22.05.2024

20:08

Nikola Rokvić stigao u manastir Sv. Nektarija Eginskog! Nakon mesec dana pešačenja poklonio se moštima, pevač na ivici suza: Imao sam želju da dovedem oca

Shutterstock, Printscreen Instagram/nikolarokvic

Estrada

Nikola Rokvić stigao u manastir Sv. Nektarija Eginskog! Nakon mesec dana pešačenja poklonio se moštima, pevač na ivici suza: Imao sam želju da dovedem oca

Podeli vest

Nikola Rokvić je nakon mesec dana pešačenja i napornih 1.060 kilometara koje je prešao, stigao u manastir Svetog Nektarija Eginskog.

Pevač je bosih nogu i sa ogrnutom srpskom zastavom ušao u manastir i poklonio se moštima. Nikola je poljubio ikonu i ispoštovao sve običaje, dok je na leđima nosio važno obeležje Srbije.

Zatim je održana i služba, a Nikola je bio na ivici da zaplače, sve vreme držeći se za grudi. Ponosni pevač je zatim i zapevao jednu od crkvenih pesama, nakon čega se obratio prisutnima:

Foto: Foto: Instagram/ Nikola Rokvić

 

- Hvala dragi ljudi na podršci, hvala vam na ljubavi. Hvala vam na tome što ste dozvolili da iskažem sve što sam osećao, što osećam. Prvenstveno hvala dragom Bogu, hvala Svetom Nektariju, hvala svim svetima.

On je zatim pomenuo i pokojnog oca, koji je nažalost preminuo od karcinoma.

Foto: Informer

 

- Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ne znam, kao da sam ceo život čekao na ovo. Otkad sam ušao u veru zavoleo sam Svetog Nektarija, išao sam mu na akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju. Imao sam i želju da svog oca dovedem ovde, nije se ostvarilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscelio, a to je mnogo bitnije od telesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo. Zato što je to volja Božija. I gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren. A nije ni tren u odnosu na celu večnost, u odnosu na ono za šta mi živimo.

Foto: printscreen/Instagram

 

U vrlo emotivnom izlaganju, sa suzama, Rokvić je rekao da je svaki dan bio borba za jedan život.

- Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio božija ljubav, radost , čudo. Molim se gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim čudu, da oprosti mom neverju, jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost mi smo zbog svih drugih stvari koje nas ometaju otišli od Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali, gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje prkos svojih svetih, preko cele prirode, božije tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20