Autor: Informer.rs

26.08.2024.

11:13

Foto: Ata images / wiki

Džet set

SEVERININ DEDA JE DRAŽIN KOMANDANT! Pevačica sa jahte pere biografiju i stidi se srpskog porekla!

O Severini Vučković ponovo se piše i priča nakon što je obelodanjeno da je pevačica privedena na granici prilikom pokušaja ulaska u Srbiju.

Ono što se o njoj manje zna, a što bi ona kao i svi konvertiti koji prodaju veru za večeru najradije da sakrije, je da joj je deda Zvonimir Zvonko Vučković, komandant Prvog ravnogorskog korpusa Jugoslovenske vojske u Otadžbini za vreme Drugog svetskog rata.

Bio je jedan od vodećih ljudi četničkog pokreta Draže Mihailovića, a koliko je bio blizak sa Dražom svedoči i to što je kao Mihailovićev delegat poslat sa aerodroma u Pranjanima u Italiju, sa zadatkom da izdejstvuje pomoć saveznika.

Posle rata je ostao u emigraciji i bio aktivan u emigrantskim društvima, a bio je član Srpske književne zadruge i Društva srpsko-jevrejskog prijateljstva.

Informer

Vučkovićeva prva knjiga "Sećanja iz rata" dobila je, od strane Udruženja srpskih pisaca i umetnika u Londonu, nagradu „Slobodan Jovanović" kao najbolja knjiga objavljena u 1977. godini. Godine 1980. objavio je drugu knjigu "Od otpora do građanskog rata". U novembru 2000. postao je član Srpske književne zadruge.

Preminuo je na dan kada je Skupština Srbije usvojila Zakon o izjednačavanju prava pripadnika partizanskog i ravnogorskog pokreta 21. decembra 2004. godine. Njegova zaostavština poklonjena je Narodnom muzeju u Čačku.

Sve ovo, međutim, za pevačicu sa jahte predstavlja nešto čega se ona stidi. Po sistemu "poturica gori od Turčina" ili "veći katolik od pape", ona u javnim nastupima napada Srbe kad god joj se za to ukaže prilika.

Opširnije o Severininom odnosu prema Srbima čitajte u posebnoj vesti.

Kako su mediji u Zagrebu od privođenja Severine pokušali da naprave političku temu, takođe možete čitati u izdvojenom tekstu.