17.03.2021.

09:41

Foto:

Hronika

SEĆATE LI SE POZNATOG KUVARA IZ BEOGRADA KOJI JE ŠVERCOVAO DROGU? Trenutno je u zatvoru u Hrvatskoj, a na POMOLU JE PREOKRET U NJEGOVOM SLUČAJU

Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, sedam pripadnika kriminalne grupe čiji je srpski kuvar navodno bio član, je već priznalo krivicu, dok Markus i vođa klana još pregovaraju s tužilaštvom.

Poznati kuvar, podsetimo, uhapšen je 7. februara prošle godine, kada je u velikoj međunarodnoj akiciji policije pod nazivom "Egzotik", u njegovom "renuo" nađena tečna droga amfetamin. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, on je izručen Hrvatskoj i smešten u pritvor Remetinca u Zagrebu.

- Više od polovine okrivljenih za krijumčarenje amfetamina i kokaina, njih sedmoro, nagodilo se s tužilaštvom i njima su izrečene kazne. Markus i šef grupe, Stjepan Plaščar su u ozbiljnim razgovorima o nagodbi - preneo je Jutarnji list.

Markus je, podsećaju oni, u automobilu imao tri litre amfetaminske baze, koju je grupa navodno trebalo da preradi u amfetamin u laboratoriji u Zagrebu. Na teret mu se osim toga, stavljaju i dve prodaje kokaina.

Informer

Zaplenjena droga

- Kilogram je 2019, kako se sumnja, prodao u Beču, dok je iste godine i u Zadru dovezao i prodao kilogram. Obojica kupaca koje je Markus snabdevao su uhapšena u akciji policije posle primopredaje - podsećaju oni. Posle hapšenja, kuvar koji je neko vreme živeo u Zagrebu i držao vinariju, tvrdio je da nije kriv i da nije krijumčario drogu.

 Ne priznajem ono za šta se teretim. Zašto bih se bavio krijumčarenjem droge kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena jer je renoviram i planiram da tamo služim i hranu - navodno je na kratkom saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande.

Navodno, on je tvrdio i da nije znao da je u njegovom autu bilo sakriveno tri kilograma amfetamina. Međutim, suočen sa dokazima, među kojima su i presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanjima ostalih optuženih, Markus je odlučio da pokuša da u zamenu za priznanje dobije blažu zatvorsku kaznu.